כרעיים צלויות בנוסח אסייתי

פעם היינו מורחים כרעיים של עוף בשמן, פפריקה, מלח ופלפל, גם שום במקרה הטוב, ומכניסים אותם לתנור כדי לקבל עוף צלוי שבסיכומו של דבר היה משמים למדי ובעל טעם זהה בדיוק לכל העופות הצלויים, ולא משנה מאיזו עדה. תפוחי אדמה באותה תבנית, מתובלים באותו אופן בדיוק, היו התוספת המתבקשת. הטעם הזה של עוף צלוי עם פפריקה ושום כמו נתקבע אצלינו בתודעה עם טעמו של עוף צלוי. ככה אכלנו עוף צלוי תקופה ארוכה (מידי) ורק לפני שנים לא רבות נשבר המחסום. לפתע הופיעו במטבחינו כל מיני עופות צלויים, שלמים או בחלקים, בוהקים מזיגוג משגע שציפה אותם, או עופות מצופים בחופן של עשבי תיבול, שמן זית ושאר תבלינים. המטבח האסייתי למשל, תרם תרומה נכבדת למבחר העופות הצלויים, כשהוא ממטיר עלינו שפע של טעמים חדשים והרחיב באופן משמעותי את חווית אכילת העופות הצלויים.

זה אכן הפתרון האידיאלי לארוחות מהירות לבני המשפחה או לאורחים הבאים לארוחת הערב. זה זול וקל להכנה: מערבבים עם הרוטב ומשלחים לתנור, הופכים פעם באמצע הצליה ובזה נגמר הסיפור. התוצאה: עוף צלוי משגע ורב טעמים.

אני בדרך כלל משתמש בכרעיים של העוף וממליץ גם לכם לעשות זאת, כי שם נמצא הבשר הטעים והעסיסי יותר של העוף. אני גם טורח ומבקש מהקצב שיחתוך את הכרעיים לחצי, בחלק המחבר את הפולקע לירך. אני גם מבקש שיחתוך את העצם המזדקרת מהופלקע וגם את העצם בחלק החיצוני של הירך, כלומר החלק בגב שהוא בעצם עמוד השדרה של העוף. שתיהן מיותרות ובעלות בשר מועט, אם בכלל. אחרי החיתוך הכרעיים גם יפים יותר ובעיקר הרבה יותר נוחים לעבודה ונכנסים בתבנית בקלות ובצורה נאה.

בזמן הצלייה שימו לב לכמה דברים:

  1. ראשית, מערבבים יפה את העוף עם חומרי הרוטב, שיהיה מצופה היטב סביב סביב.
  2. השרייה בת כמה שעות על העוף ברוטב משפרת את המצב מאוד.
  3. את העוף אני מניח בשכבה אחת, תחילה כשצד העור כלפי מטה. אחרי כחצי שעה של צלייה, כשהחלק התחתון כבר ספוג לגמרי בטעמי הרוטב, אני הופך את העופות עם מלקחיים, הפעם עם צד העור כלפי מעלה וממשיך לצלות עוד כ-20-30 דקות, עד שהחלק העליון, זה עם העור, כבר שחום וכמעט חרוך.
  4. חשוב להשקות את העור בנוזלי הצליה מדי פעם לקבלת תוצאה מושלמת של עוף צלוי ספוג מכל עבריו בטעמי הרוטב המשובח שהכנתם. זה ישתלם גם במראה וגם בטעם.

 

עוף צלוי אסייתי (בצילום)

מצרכים

4 כרעיים של עוף, חתוכים לשניים

4 כפות רוטב סויה (אפשר להחליף לסויה ללא גלוטן)

2 כפות רוטב "הוי-סין"

4 כפות חומץ בלסמי

2 כפות סוכר חום

4 שיני שום כתושות

2 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

חצי מקל למון גראס קצוץ דק

מעט שבבי צ'ילי חריפים

3 כוכבי אניס שלמים

מעט מלח, פלפל שחור גרוס

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
  2. מניחים את העופות בתבנית צליה, יוצקים פנימה את התערובת ומערבבים היטב, שהעופות יהיו מצופים היטב בתערובת. הופכים את העוף כשצד העור כלפי מטה.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכחצי שעה.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מלקחיים הופכים את העופות כך שצד העור יהיה כלפי מעלה הפעם.
  5. משקים את החלק הפונה למעלה ברוטב שבתבנית ומחזירים לתנור לעוד כעשרים דקות, עד שצד העור שחום ומבריק, והעוף כולו מזוגג בתערובת הרוטב.

 

מגישים עם בקצ'וי מאודה:

מצרכים

2 בקצ'וי יפים וטריים, חצויים לאורכם

 

איך מכינים

מניחים את הבקצ'וי החצויים בכלי אידוי ומאדים כ-5-6 דקות.

מניחים על צלחת בקצ'וי מאודה, עליו מנת עוף ומטפטפים מעל ממעט הרוטב שנשאר בתבנית.

 

עוף צלוי בתפוזי דם

מצרכים 

4 כרעיים של עוף חצויות לשניים

 

לרוטב

1 כוס מיץ תפוזי דם

קליפה מגורדת מתפוז דם אחד

2 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בסלמי

1 כ, ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

1 בצל אדום קצוץ דק

3 כפות סוכר חום

4-5 תרמילי הל כתושים

2 כפות עלי תימין טריים

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.
  2. מניחים את העופות בתבנית צליה, יוצקים פנימה את תערובת הרוטב ומערבבים היטב, שהעופות יהיו מצופים היטב בתערובת. הופכים את העוף כשצד העור כלפי מטה.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכחצי שעה.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מלקחיים הופכים את העופות כך שצד העור יהיה כלפי מעלה הפעם.
  5. משקים את החלק הפונה למעלה ברוטב שבתבנית ומחזירים לתנור לעוד עכשרים דקות, עד שצד העור שחום ומבריק, והעוף כולו מזוגג בתערובת הרוטב.

 

עוף צלוי עם שומר, טפנד ולימון

מצרכים

4 כרעיים של עוף חצויות

 

לרוטב

1 שומר קטן וטרי

1 בצל סגול קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

2 כפות עלי אורגנו טריים

2 כפיות גרגירי שומר

שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי

קליפה מגורדת מלימון אחד

4 כפות שמן זית

2 כפות טפנד

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. קוצצים את השומר דק ככל האפשר.
  2. מערבבים את כל החומרים יחד למעט העוף.
  3. מניחים את העופות בתבנית צליה, יוצקים פנימה את תערובת הרוטב ומערבבים היטב, שהעופות יהיו מצופים היטב בתערובת. הופכים את העוף כשצד העור כלפי מטה.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכחצי שעה.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מלקחיים הופכים את העופות כך שצד העור יהיה כלפי מעלה הפעם.
  6. משקים את החלק הפונה למעלה ברוטב שבתבנית ומחזירים לתנור לעוד עכשרים דקות, עד שצד העור שחום ומבריק, והעוף כולו מזוגג בתערובת הרוטב.

 

עוף צלוי עם ריבת בצל

מצרכים

4 כרעיים של עוף חצויים

 

לרוטב

2 בצלים סגולים קצוצים דק

4 כפות שמן זית

2 כפות דבש

2 כפות סוכר חום

4 כפות חומץ בלסמי

2 כוסות יין אדום או לבן (אפשר גם מים)

2 כפות תימין

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. שמים את כל חומרי הרוטב במחבת רחבה, מביאים לידי רתיחה ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה, עד שהרוטב סמיך למדי, אך לא מידי .
  2. מניחים את העופות בתבנית צליה, יוצקים פנימה את תערובת הרוטב ומערבבים היטב, שהעופות יהיו מצופים היטב בתערובת. הופכים את העוף כשצד העור כלפי מטה.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכחצי שעה.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מלקחיים הופכים את העופות כך שצד העור יהיה כלפי מעלה הפעם.
  5. משקים את החלק הפונה למעלה ברוטב שבתבנית ומחזירים לתנור לעוד עכשרים דקות, עד שצע העור שחום ומבריק, והעוף כולו מזוגג בתערובת הרוטב.

הצטרפו לשיחה

  1. 5 דק עבודה וטעמים מושלמים 🙌

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close