כנפיים מטוגנות בנוסח אסייתי

כנפיים מטוגנות או כנפיים צלויות – זו השאלה. באופן אישי אני משתייך, בדרך כלל, למחנה הכנפיים הצלויות והמבריקות מזיגוג. אבל למשתייכים למחנה השני, אל דאגה. במתכון הזה תהיינה גם כנפיים מטוגנות ופריכות שאי אפשר להפסיק לאכול.

 

כנפיים מטוגנות בנוסח אסייתי (בצילום)

מצרכים

12 כנפיים חצויות ומנוקות

 

למשרה

3 כפות רוטב סויה

כף מיסו בהיר

כפית שמן שומשום

4 כפות מיץ לימון

4 שיני שום קצוצות

כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

כפית שבבי צ'ילי חריפים

כף וחצי דבש

מלח, פלפל גרוס

 

לתערובת הציפוי

כוס קמח

כוס קורנפלור

מלח, פלפל גרוס

 

לרוטב

2 שיני שום

כף ג'ינג'ר קצוץ

מעט פלפל צ'ילי קצוץ

חצי בצל קצוץ

כף רכז עגבניות

2 כפות רוטב סויה

2 כפות סוכר חום

2 כפות חומץ בלסמי

כף שטוחה של קורנפלור

מלח ופלפל

מעט צ'ילי פרוס ובצל ירוק קצוץ להגשה

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל חומרי המשרה לתערובת אחידה ומשרים בה את הכנפיים למספר שעות.
  2. מערבבים את שני סוגי הקמח, המלח והפלפל.
  3. מעבירים את הכנפיים (עם נוזלי המרינדה) לכלי הקמח ומערבבים בזריזות. הציפוי צריך להיות ההיפך מאחיד, בגלל הנוזלים הוא נעשה גבשושי וקצת עבה.
  4. מטגנים בשמן עמוק וחם כחמש דקות מכל צד.
  5. מסננים ומגישים עם רוטב (מתכון בהמשך).

 

רוטב

  1. מטגנים את השום, הג'ינג'ר, הצ'ילי והבצל כשתי דקות. מוסיפים כוס וחצי מים.
  2. מוסיפים את רכז העגבניות, הסויה, הסוכר, חומץ הבלסמי, המלח והפלפל, מערבבים ומבשלים כחמש דקות.
  3. מערבבים כף שטוחה של קורנפלור עם מעט מים קרים, יוצקים למחבת ומערבים כדקה עד שהרוטב מסמיך מעט.
  4. מפזרים על הכנפיים מעט בצל ירוק קצוץ, צ'ילי פרוס, יוצקים מהרוטב מעל ומגישים.

 

כנפיים מטוגנות בפפריקה וחרדל

מצרכים

12 כנפיים חצויות ומנוקות

חצי כוס קמח

מלח, פלפל

 

לתערובת הביצים

2 ביצים טרופות

כף חרדל

כפית אבקת שום

חצי כפית פפריקה חריפה

2 כפיות פפריקה מתוקה

חצי כפי כרוכום

מלח, פלפל גרוס

 

לתערובת הציפוי

כוס וחצי קמח

חצי כוס פירורי פנקו

2 כפיות מלח

פלפל גרוס

כפית אבקת שום

חצי כפית פפריקה חריפה

2 כפיות פפריקה מתוקה

חצי כפי כורכום

כפית גרגרי כוסברה טחונים

 

למטבל

חצי כוס מיונז

רבע כוס קטשופ

כפית טבסקו

 

איך מכינים

  1. מערבבים חצי כוס קמח עם מלח ופלפל. טובלים את הכנפיים בתערובת הקמח לקבלת ציפוי דק.
  2. טורפים את הביצים עם תערובת הציפוי (החרדל, אבקת השום, שני סוגי הפפריקה, הכרוכום, המלח והפלפל) לתערובת אחידה.
  3. מערבבים את הקמח, פירורי הלחם והתבלינים בקערה.
  4. מכניסים את הכנפיים לתערובת הביצים ומערבבים העדינות.
  5. אוחזים בכנף ביחד אחד, טובלים אותה בתערובת הציפוי היטב מכל הצדדים ומניחים על מגש מרופד נייר אפייה. ככה עושים עם כל הכמות.
  6. מטגנים בשמן עמוק וחם כחמש דקות מכל צד.
  7. מסננים ומגישים עם רוטב לטבילה (בהמשך).

 

מטבל

מערבבים חצי כוס מיונז עם רבע כוס קטשופ וכפית טבסקו.

 

 

כנפיים צלויות בלימון, חרדל ועשבי תיבול

מצרכים

12 כנפיים חצויות ומנוקות

רבע כוס מיץ לימון

רבע כוס שמן זית

2 כפות חרדל דיז'ון חלק

קליפה מגורדת מלימון אחד

4 שיני שום כתושות

מעט שבבי צ'ילי חריפים

2 כפות תימין קצוצות

3 כפות רוזמרין קצוץ

8 עלי מרווה קצוצים

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מערבבים את הכנפיים עם כל שאר החומרים עירבוב יסודי, שתהיינה מצופות לגמרי בתערובת.
  2. מניחים לכנפיים לשרות בתערובת מספר שעות.
  3. מניחים את הכנפיים בתבנית וצולים בתנור בחום של 180 מעלות כ-40 דקות עד שהכנפיים שחומות יפה.
  4. במהלך הצלייה הופכים את הכנפיים בעזרת מלקחיים.

 

כנפיים צלויות ברוטב תפוזים

מצרכים

12 כנפיים חצויות ומנוקות

3 כפות שמן זית

4\3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

בצל סגול קטן קצוץ דק

2 כפות עלי תימין

כף ג'ינג'ר קצוץ

2 כפות סוכר חום

כך גרגירי שומר

קליפה מגורדת מתפוז אחד

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות סויה

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מערבבים את הכנפיים עם כל שאר החומרים עירבוב יסודי, שתהיינה מצופות לגמרי בתערובת.
  2. מניחים לכנפיים לשרות בתערובת מספר שעות.
  3. מניחים את הכנפיים בתבנית וצולים בתנור בחום של 180 מעלות כ-40 דקות עד שהכנפיים שחומות יפה.
  4. במהלך הצלייה הופכים את הכנפיים בעזרת מלקחיים.

 

כנפיים צלויות עם טפנד זיתים

מצרכים

12 כנפיים חצויות

שילש כוס זיתי קלמטה מגולענים

3 שיני שום קלופות

חצי פלפל ירוק חריף

חצי צרור כוסברה טרייה

2 כפות תימין

שליש כוס שמן זית

רבע כוס מיץ לימון

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים למשרה במעבד מזון ומרסקים לתערובת פירורית.
  2. מערבבים את הכנפיים בתערובת ומניחים להן לעמוד מספר שעות.
  3. מניחים את הכנפיים בתבנית וצולים בתנור בחום של 180 מעלות כ-40 דקות עד שהכנפיים שחומות יפה.
  4. במהלך הצלייה הופכים את הכנפיים בעזרת מלקחיים.

הצטרפו לשיחה

  1. נפלא אהרוני האהוב , אני מאו'ד אוהב את המתכונים שלך, היות והם מגיעים מידי עם הסברים מעמיקים וקולעים .

    למשל בנוגע לקמח וקרונפלור – אמרת פעם, שקמח נותן בעיקר את האפקט המוזהב, בעוד שהקרונפלור נותן בעיקר את האפקט הפריך, ולכן שילוב של שניהם הוא ציפוי מנצח , גם פריך וגם מוזהב .

    1. אהרוני Author says:

      תודה רבה שלמה! בשביל זה אני כאן 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close