את הרעיון של שתי שכבות של אטריות דקיקות, זהובות ופריכות, שביניהן יש שכבה של גבינה אני אוהב מאוד. וזה מעלה את השאלה: למה להסתפק בגרסה אחת לרעיון היפה הזה, כשבעצם אפשר ליישם אותו למנות נוספות, ולא בהכרח מתוקות? למה שלא נכין, למשל, כנאפה שבין שתי שכבות האטריות יש בשר טחון ומטוגן עם בצל, שום, פטרוזיליה, צנוברים קלויים ושאר דברים טובים? דמיינו לכם כמה טעימה ויפה יכולה להיות מנה שכזו. או שיותר טוב מלדמיין, תכינו אותה ותיווכחו בעצמכם כמה מענגת המנה הנאה הזו.
את אטריות הקדאיף, אגב, אפשר לקנות בשווקים (כמו שוק לוינסקי למשל) או במעדניות.
כנאפה בשר טחון
מצרכים
300 גרם אטריות כנאפה
שמן זית
למילוי
300 גרם בשר בקר או כבש, טחון
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות דק
1 בצל קצוץ דק
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק
10 עלי זעתר טריים
מלח, פלפל גרוס
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס צנוברים קלויים
איך מכינים
- חותכים עם מספריים את האטריות לפיסות של כ-2 ס"מ ושמים בקערה. מטפטפים כשתי כפות שמן זית, ממוללים ומערבבים את האטריות שתהיינה משומנות מעט בשמן.
- שמים 3 כפות שמן זית במחבת, וכשהוא חם מטגנים בו את השום, הבצל, הפלפל הירוק ועלי הזעתר כשתי דקות. מוסיפים את הבשר הטחון, ממליחים, מפלפלים ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות עד שהבשר מפורר ושחום.
- מכבים את האש ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה ומחצית מכמות הצנוברים.
- לוקחים מחבת בקוטר 22 ס"מ ושמים בה 3 כפות שמן זית. מרפדים את תחתית המחבת מחצית מכמות האטריות בשכבה אחידה, דקה ומהודקת היטב.
- מניחים על שכבת האטריות את תערובת הבשר בשכבה אחידה. משאירים שוליים של כסנטימטר מסביב.
- מניחים על תערובת המילוי את המחצית השנייה של האטריות, שוב בשכבה אחידה ודקה ומהדקים יפה בעדינות.
- מניחים את המחבת על להבת הכיריים הגדולה, מטגנים על להבה גדולה כשלוש דקות, מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לטגן עוד כמה דקות עד שהחלק התחתון מזהיב יפה (מרימים עם קצה סכין קטנה מעט מהתחתית ומציצים לראות את הצבע).
- שמים את המחבת צלחת הפוכה והופכים בזהירות את הכנאפה על הצלחת.
- שמים עוד מעט שמן זית במחבת ו"מגליצ'ים" בזהירות את הכנאפה, עם הצד הלא מטוגן למחבת. מטגנים כמה דקות עד שהחלק התחתון מזהיב אף הוא.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את שאר הצנוברים ומגישים.
- ברור שעם טחינה.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
נסו גם את הכנאפה המתוקה הזו:
האם אפשר להשתמש במתכון בשערות חיטה מיובשות להכנת קדאיף? אם כן, איך עובדים איתן ובמה להרטיב אותן?
תודה.
היי יפעת,
אני לא מכיר שערות חיטה מיובשת אז לא יכול להמליץ