כופתאות לחם חלומיות: לחשוב מחוץ לכופתאה

מאז שהייתי צעיר, כשהיה צר עולמי הקולינארי כעולם נמלה, הן מהלכות עליי קסם.

כופתאות.

כ ו פ ת א ו ת.

זה לא רק השם החינני שכה הקסים אותי, אלא ההבטחה למשהו ביתי כזה, אבל של בתים רחוקים. משהו עם מסורת בישול מכובדת.

כשלמדתי והחכמתי גיליתי שרוחב היריעה של חומרי הגלם שמהם הן עשויות הוא כה גדול: קמח, תפוחי אדמה, גבינה, בשר וגם לחם.

את כופתאות הלחם והגבינה אני ממש אוהב. לא רק משום טעמן הנהדר והעדין, אלא בעיקר בשל מרקמן הרך-פריך, שמגיע מחומר הגלם המרכזי – לחם לבן.

 

כופתאות לחם, גבינה ותרד

מצרכים

לחם שאור לבן שלם, ללא הקרום חתוך לקוביות

4\3 כוס גבינת פרמזן מגורדת

250 גרם גבינת ריקוטה

רבע כוס שמן זית

חצי ק"ג תרד חלוט קצוץ דק

שליש כוס חלב

2 ביצים

מלח, פלפל גרוס

מעט אגוז מוסקט

 

איך מכינים

  1. שמים במעבד מזון את הלחם ומרסקים לפירורים. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. אם התערובת יבשה מידי, מוסיפים מעט חלב.
  3. צרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ, מגלגלים בקמח ומבשלים במי מלח רותחים כשלוש-ארבע דקות עד שהם צפים, ועוד קצת. מוציאים עם כף מחוררת ומסננים.
  4. עכשיו:
  5. שמים במחבת רבע כוס שמן זית או 50 גרם חמאה ו6 עלי מרווה ומחממים. מטגנים את הכופתאות עד שהן זהובות-שחומות, מוציאים לצלחת ומגישים עם גבינת פרמזן מגורדת מעל.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ונסו גם את הכופתאות המושלמות הללו:

גרום קנודל: כופתאות ריבה אוסטריות משגעות

 

הצטרפו לשיחה

  1. לירן שני says:

    יצא מדהים!!! לא נשאר מה לצלם כי נגמר כה מהר…
    רב תודות לך ❣️

  2. אסתר שלום says:

    לפני שנים רבות פרסמת קציצות בדר ברוטב חמוץ מתוק בידיעות אחרונות עדיין מחפשת ולא מוצאת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close