טרטר בקר

טרטר בקר נהדר שאפשר להגיש על עלה אנדיב רענן ופריך, או, לרציניים יותר, על פרוסת לחם מחמצת לבן קלוי עם שמן זית. בכל מקרה מדובר במנה קלה ומשגעת.

 

מצרכים

חצי קילו פילה בקר או שייטל (אני מעדיף שייטל כי טעמו בשרי יותר)

4 פילה אנשובי קצוצים

כף צלפים במלח, שטופים היטב וסחוטים, קצוצים דק

2-3 כפות בצל סגול קצוץ דק

רבע כוס שמן זית עדין

מלח גס, פלפל שחור גרוס

כפית טבסקו ירוק (הוא עשוי מחלפיניו והוא עדין ומלא טעם)

4 כפות עירית קצוצה

 

איך מכינים

  1. פורסים את הבשר לפרוסות דקות בעובי של כחצי סנטימטר. כל פרוסה חותכים לרצועות של כחצי סנטימטר, ואת הרצועות קוצצים לקוביות קטנות, גם הן של כחצי סנטימטר. שמים בקערה.
  2. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את שאר החומרים למעט המלח והעירית.
  4. טועמים. גם האנשובי וגם הצלפים מלוחים. בודקים את מצב המליחות ורק אז מוסיפים מלח גס בהתאם.
  5. אפשר להגיש על עלה אנדיב רענן ופריך, או, לרציניים יוצר, על פרוסת לחם מחמצת לבן קלוי עם שמן זית.
  6. את העירית הקצוצה מפזרים מעל בנדיבות, בכל אחת מהגרסאות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close