טירמיסו הכי קלאסי שיש

הפעם מדובר במנה שהתחסלה עוד לפני שהספקתי לצלם אותה. בקושי הספקתי לצלם את המנה של עצמי.

אורי בני, בן הזקונים, חגג השבוע את יום הולדתו העשרים ושבעה. הוא ביקש ארוחה חגיגית, ולקינוח, הוא אמר: "אני רוצה משהו קרמי. בלי פירות וקשקושים".

כשאומרים לי "משהו קרמי", הדבר הראשון שעולה בעיני רוחי הוא טירמיסו. אני אוהב אותו כל כך, ואני אוהב אותו הכי קלאסי שיש, עם טעמים טובים ועשירים של ברנדי או ליקר קפה טוב.

לפעמים אני נוטה לפטפט אתכם פה באריכות. הפעם, כל מילה מיותרת.

סורו בבקשה לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו למצוא סרטון שמראה את שלבי ההכנה של הקינוח הנהנתני הזה (ממש אותו אחד שהגשתי בארוחת יום ההולדת של אורי).

 

מצרכים (לתבנית גדולה של 30 על 40 ס"מ)

2 חבילות ביסקוטי
כוס וחצי אספרסו
שליש כוס ברנדי או ליקר קפה

לקרם
8 חלמונים
כוס וחצי סוכר
3 כפיות תמצית וניל
2 גביעי גבינת מסקרפונה
2 מיכלי שמנת מתוקה
חצי כוס קקאו הולנדי

איך מכינים

את הקרם

  1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר ותמצית הווניל בעזרת מטרפה מעל סיר אדים כעשר דקות עד שהתערובת סמיכה מעט.
  2. מקררים.
  3. במיקסר או מיקסר יד מקציפים מעט את המסקרפונה. לאחר מכן מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים לתערובת אוורירית.
  4. מערבבים יחד את שתי התערובות (תערובת החלמונים-סוכר ותערובת המסקרפונה-שמנת) לתערובת אחידה וחלקה.

הרכבה

  1. מערבבים את הקפה עם האלכוהול.
  2. טובלים את הביסקוטי בתערובת הקפה-אלכוהול ומרפדים במחצית מהם את תחתית התבנית.
  3. יוצקים מעל הביסקוטי מחצית מהקרם ומפזרים מעל קקאו.
  4. חוזרים על הפעולה בשנית: על הקרם מניחים שכבה שנייה של ביסקוטי, עליו קרם ועל הקרם בוזקים עוד קקאו.
  5. מכסים היטב את התבנית ומקררים לארבע שעות לפחות, ואפשר גם ללילה שלם.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ואם בקינוחים קרמיים עסקינן, נסו גם את המוס הנפלא הזה:

מוס שוקולד אוורירי במיוחד

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close