טאקוס קלים וכיפים בכמה גרסאות

בארוחת השישי האחרונה בבית משפחת אהרוני הודעתי חגיגית ש"היום יש ארוחה קיצית וקלילה". הכנתי לפיכך שלל מנות בדיוק כאלה – קלילות, רעננות, כיפיות, ורובן גם קלות למדי להכנה. כזו היא המנה החיננית שלפנינו – טאקוס. היום כבר אפשר לקנות אותם, ארוזים, פריכים ומוכנים לאכילה, והם עשויים כולם על טהרת קמת התירס. צליאקים – זה המתכון בשבילכם. כל שנותר לנו הוא למלא אותם ולהנות.

המילוי, אגב, ממש לא חייב להיות מקסיקני בלבד. הנה כמה רעיונות.

הכנתם תייגו אותי באינסטגרם.

 

טאקוס במילוי סלט עוף לימוני (בצילום)

מצרכים

6 טאקוס

 

למילוי

1 חזה עוף שלם

4 כפות מיונז

4 כפות מיץ לימון

כף חרדל דיז'ון חלק

קליפה מגורדת מלימון אחד

3 שיני שום כתושות

בצל סגול קטן, פרוס דק

1 צ'ילי אדום, פרוס דק

2 מקלות סלרי פרוסים דק

4 כפות כוסברה קצוצה

2 בצלים ירוקים קצוצים

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מבשלים את חזה העוף בסיר קטן עם מי מלח רותחים, ברתיחה עדינה רבע שעה. מקררים. חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות.
  2. מערבבים את קוביות חזה העוף עם כל שאר המצרכים לתערובת אחידה.
  3. ממלאים את הטאקוס במילוי. זהו. אוכלים.
  4. אפשר ואף מומלץ לפזר עליהם שבבי בצל מטוגנים שאפשר לקנותם אמנם מוכנים, אבל אפשר גם להכין בבית:
  5. חותכים בצל לטבעות דקות ואותם חותכים לפיסות של כסנטימטר. מערבבים את הבצל עם קורנפלור ומלח, שיהיה מצופה בציפוי דק ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מסננים ושומרים בכלי אטום עד לשימוש.

 

טאקוס במילוי טרטר דג ים טרי

מצרכים

6 טאקוס

6 עלי חסה קטנים, טריים ופריכים

1 אבוקדו קלוף וחצוי

 

למילוי

600 גרם פילה דג ים טרי ללא העור

1 בצל סגול קצוץ דק

2 פלפלים אדומים קלויים חתוכים לקוביות קטנות

1 צ'ילי אדום קצוץ דק

6 כפות שמן זית

6 כפות מיץ לימון

מלח, פלפל גרוס

חצי כוס כוסברה קצוצה

2 כפות נענע קצוצה

 

איך מכינים

  1. חותכים את פילה הדג עם סכין גדולה וחדה לקוביות קטנות של כחצי ס"מ ומניחים בקערה.
  2. חותכים כל מחצית אבוקדו לאורכה ואחר כך לפרוסות.
  3. מוסיפים לקערה את כל החומרים למעט מיץ הלימון, הכוסברה והנענע. מערבבים.
  4. רק לפני ההגשה מערבבים פנימה את מיץ הלימון, הכוסברה והנענע.
  5. שמים בתחתית כל טאקו עלה חסה, עליו פרוסות אבוקדו ומעל לכל מניחים מטרטר הדג.

 

טאקו עם בשר טחון

מצרכים

6 טאקוס

6 עלי חסה קטנים

סלסת עגבניות (מתכון בהמשך)

600 גרם בשר בקר טחון

4 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

בצל סגול קצוץ

פלפל צ'ילי אדום קצוץ

2 כפיות גרגירי כמון שלמים

2 כפיות גרגירי כוסברה כתושים

1 גזר קצוץ

שורש סלרי קצוץ

2 כפות רכז עגבניות

מלח, פלפל גרוס

כוס עלי כוסברה קצוצים

 

איך מכינים

  1. שמים את השמן, השום, כמון וגרגירי הכוסברה במחבת גדולה ורחבה. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל, הגזר, הצ'ילי והסלרי. מטגנים תוך עירבוב כשתי דקות.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון, המלח והפלפל ומטגנים תוך עירבוב עד שהבשר שחום מאד. מוסיפים את רכז העגבניות, מערבבים, מוסיפים כוס מים רותחים, ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
  3. מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומכבים את האש.
  4. מניחים בתחתית כל טאקו עלה חסה, עורמים עליה מהתבשיל ומגישים עם סלסת עגבניות.

 

סלסת עגבניות צלויות

מצרכים

8 עגבניות גדולות, בשלות, חצויות

בצל סגול קטן חתוך לרבעים

4 שיני שום עם הקליפה

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק חריף

רבע כוס שמן זית

כפית סוכר

מלח, פלפל

חופן עלי כוסברה

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. שמים בתבנית את העגבניות, הבצל, הפלפל האדום, הפלפל הירוק החריף והשום. זולפים עליהם שמן זית וקולים בתנור בחום של 200 מעלות כ-30-40 דקות עד שהם חרוכים. מקררים.
  2. קולפים את השום, העגבניות והפלפלים.
  3. שמים את כל החומרים במעבד מזון ומרסקים לתערובת לא חלקה לגמרי.

 

טאקוס עם חמאת בוטנים, בננות מזוגגות ומייפל

(כי למה לא בעצם?)

מצרכים

6 טאקוס

חמאת בוטנים חלקה

3 בננות קלופות חצויות לאורכן

כ-4 כפות סוכר חום דמררה או רגיל

מיכל קרם פרש (250 גרם)

2 כפות אגוזי פאקן מסוכרים, קצוצים

 

איך מכינים

  1. מפזרים על הצד חתוך של הבננות את הסוכר בשכבה דקה ואחידה.
  2. מורחים את החלק הפנימי של הטאקוס בחמאת הבוטנים.
  3. מחממים מחבת טפלון רחבה. כשהיא חמה, מניחים את הבננות עם הצד הבזוק סוכר לקלייה של כ 2-3 דקות, עד שהסוכר נעשה קרמלי בצבע חום-זהוב.
  4. שמים חצי בננה בטאקו המרוח, מניחים עליה כף גדושה קרם פרש, זולפים מעל סירופ מייפל ומפזרים אגוזים מסוכרים קצוצים.
  5. נראה אותכם.

 

ונסו גם את הסלט הנהדר הזה, שהופיע גם הוא בארוחת השישי הקלילה:

סלט תפוחי אדמה עם סלמון צרוב

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close