חמין מקרון פשוט ונהדר

חיכיתי וחיכיתי לחורף שיגיע כדי שאוכל, סוף סוף, לפרסם את המתכון הנהדר הזה.

אז אתמול כבר היה קצת קריר ואפילו מעט רטוב. זה נחשב? בואו נחליט שבשביל חמין נהדר במיוחד, זה נחשב.

אז מיהו החמין מקרון ידידינו הטוב?

מדובר בחמין פשוט יחסית וקל להכנה. ולא שמדובר חלילה במאכל "קליל", אבל הוא בהחלט קל בהרבה משלל החמינים המקובלים, שלי באופן אישי גורמים לשקוע בתרדמה דובית של כמה שעות טובות. והוא טעים לא פחות מהם. זה חמין ירושלמי ביסודו והוא באמת טעים במיוחד וקל מהרגיל.

הוא מורכב בפשטות מאטריות, שוקיים של עוף, תפוחי אדמה ומעט מאד תבלינים. התוצאה מרהיבה ואני לא מתכוון רק למראה – ראו את התמונה – אלא גם לטעם. החלק החיצוני של האטריות יוצא פריך וקשיח. בפנים הן רכות כפשטידה, והן שחומות ומקורמלות קמעה. פירורי הלחם שמערבבים אל האטריות רק מוסיפים סוג של קראנץ' קטן וחמוד לכל העסק. תפוחי האדמה- הו, תפוחי האדמה – הם בעיניי גולת הכותרת של התבשיל הזה: הם שחומים עד כלות, רכים, נימוחים, מבריקים משומן וטעימים פחד. גם העוף מתרכך, נופל מהעצם ונשאר עסיסי מאד בבישול הארוך שעבר עליו. כל העסק הוא "חמיני" לחלוטין ועם זאת שונה לגמרי.

והנה טיפ: תזכרו שככל שתחתית הסיר רחבה יותר, יהיה יותר מ"השרוף" והשחום שבתחתית הסיר.

נתחיל, כרגיל, במתכון הבסיס ולאחריו הצעות שדרוג קטנות. לבסוף יהיה גם סלט נהדר ומרענן, שמתאים בול ליד החמין.

 

חמין מקרון: מתכון בסיסי

מצרכים

8 שוקיים של עוף, ללא קצה העצם

3-4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, חצויים לאורכם

חבילה וחצי ספגטי דק

חצי כוס פירורי לחם

מלח, פלפל גרוס

חצי כוס שמן חמניות או אחר

 

איך מכינים

  1. מבשלים את הספגטי בסיר גדול עם הרבה מי מלח רותחים כמה דקות עד שהם עשויים דיים. מסננים, שוטפים במי ברז ומסננים היטב.
  2. מערבבים את הספגטי בקערה עם רבע כוס שמן, מלח, פלפל ופירורי הלחם.
  3. ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף ואת חצאי תפוחי האדמה. מטגנים את השוקיים (ברבע כוס השמן הנותרת) ומשחמים אותם יפה סביב סביב. מוצאים ומטגנים את תפוחי האדמה החצויים על הצד החתוך עד שהם שחומים.

 

הרכבת הסיר

  1. שמים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה עם השמן שבו הם טוגנו, כך שכל תחתית הסיר מרופדת בתפוחי האדמה.
  2. מניחים את השוקיים עומדות בין תפוחי האדמה, עם העצם כלפי מעלה כשהן נשענות על דופן הסיר.
  3. מוסיפים לסיר את האטריות המתובלות ודוחסים היטב.
  4. מוסיפים חצי כוס מים, מכסים היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 120 מעלות למשך הלילה.

 

תוספות ושידרוגים

אפשר להוסיף לסיר גם 8 ביצים קשות.

ניתן לערבב עם האטריות חצי כוס פטרוזיליה קצוצה ושני בצלים קצוצים, מטוגנים עד להשחמה.

או לערבב עם האטריות כף פפריקה מעושנת, מעט שבבי צ'ילי חריפים ושלוש כפות רסק עגבניות.

אפשר להוסיף לתיבול האטריות, השוקיים ותפוחי האדמה תערובת של גרגירי כמון וגרגירי כוסברה (כף מכל אחד) כתושים או טחונים.

 

ומה ליד החמין?

סלט שומר, קולורבי וצנוניות בשמן זית ולימון (והוא בשביל אפקט הרעננות ליד החמין)

מצרכים

2 קלורובי קטנים, טריים, קלופים

2 פקעות שומר קטנות וטריות

8 צנוניות גמדיות

5 כפות שמן זית

5 כפות מיץ לימון

מעט מלח גס

 

איך מכינים

  1. חותכים את הקולורבי לרבעים. את הרבעים פורסים לפרוסות רוחב דקות.
  2. חותכים את השומר לרבעים ופורסים לפרוסות רוחב דקות.
  3. פורסים את הצנוניות.
  4. לפני ההגשה מערבבים בקערה את הירקות עם שמן הזית, מיץ הלימון ומעט מלח גס.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ונסו גם את המתכון החורפי הנהדר הזה:

ביף בורגיניון

הצטרפו לשיחה

  1. במידה ורוצים להוסיף ביצים מניחים אותם מעל האיטריות? יש לך מתכון לחמין רגיל, פשוט וידידותי למשתמש הטירון:)כמו החמין איטריות ?

    1. אהרוני Author says:

      היי אילנה,
      כן, אפשר להוסיף ביצים בדיוק כמו שאמרת.
      ובנוגע למתכון נוסף, אולי בהמשך…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close