המנה הזו היא דוגמה מצוינת לפשטות הנהדרת של מה שאנחנו מכנים "מוקפץ". צריך רק לשמור על יחס נכון בין טמפרטורה (גבוהה מאוד) לבין זמן בישול (קצר מאוד). כשאני אומר טמפרטורה גבוהה מאוד, אגב, אני מתכוון שהווק מתחיל להעלות עשן. רק אז נקבל את הפריכות והעסיסיות הנדרשות, גם של העוף וגם של הפלפלים (הביטו בתמונה, רואים את זה!). אז ברבע שעה של הכנות ובחמש דקות של הקפצה, יש לכם מנה מעולה במיוחד.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים (ל-2 מנות)
חזה עוף אחד חתוך לקוביות של כסנטימטר וחצי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות יין אורז או סאקה
מלח, פלפל גרוס
5 כפות שמן
2 שיני שום פרוסות
כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1 פלפל צ'ילי חריף פרוס
2 פלפלים אדומים מנוקים, חתוכים לקוביות של כ-2 ס"מ
4 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות של כ-4 ס"מ
לרוטב
כף רוטב סויה כהה
2 כפות סויה בהירה
3 כפות יין אורז או סאקה
2 כפיות סוכר
3 כפות מים
מלח, פלפל גרוס
כפית קורנפלור
איך מכינים
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
- שמים 2 כפות שמן בווק או מחבת רחבה. כשהוא חם מאוד, ממש מתחיל להעלות עשן, מכניסים את קוביות העוף ומטגנים תוך עירבוב כ-2-3 דקות. מוציאים מהמחבת.
- מוסיפים 3 כפות שמן. כשהוא חם מטגנים בו את השום, הגינג'ר ופלפל הצ'ילי כדקה.
- מוסיפים את קוביות הפלפל ומטגנים דקה.
- מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים. מחזירים את העוף, מוסיפים את הרוטב ומבשלים יחד כשתי דקות תוך עירבוב.
- מגישים עם אורז לבן.
ואם בעוף עם פלפלים עסקינן, נסו גם את זה:
לא צריך להחזיר את העוף לבישול קצר עם הרוטב?
אכן צריך לפני שמוסיפים את הרוטב למחבת, תוקן במתכון.
העוף לא אמור להיות במרינדה לפני ההקפצה?
זכור לי מפעם משהו כזה שאכן היה מוצלח מאד רק לא זוכרת את הפרטים
היי לולו, לא חייב
תודה רבה
עושה חשק להכין, תמיד ברור ומגרה
כל הכבוד לך
תודה רבה, כיף לשמוע!
חסר שלב.. לא יכול להיות שמטגנים את העוף רק 3 דקות.. הוא יוצא נא. נראה שחסרה שורה במתכון
אכן צריך לפני שמוסיפים את הרוטב למחבת, תוקן במתכון.
יש טעויות במתכון
תוקן
ממש עושה חשק להכין!!
יש לי שאלה לגבי הסויה: אני מניחה שבגלל שמוסיפים בנפרד סוכר, אין הכוונה לרוטב סויה מתוקה, נכון?
נכון, סויה בהירה או כהה