בזמן האחרון אני מאוהב בבצלים ממולאים.
בדרך כלל אנחנו מתייחסים לבצל כאל ירק תבלין, דהיינו כאל ירק שלא ממש עומד בזכות עצמו. שחקן משנה שתפקידו מצטמצם לכלל "נותן טעם" למרק, לסלט או לתבשיל כלשהו.
אבל כשממלאים בצל – ולא חשוב במה – הוא הופך לשחקן שווה ערך לשאר המרכיבים בתבשיל. הוא שווה ערך למילוי וגם לרוטב, צועד לקדמת הבמה בעוז ובגאון, מציג עצמו לראווה ומפגין יכולת נפלאה בתפקידו זה.
משהו בתפקיד הזה, של הירק הממולא מפיק ממנו עדינות ומתיקות נפלאים שהופכים אותו לירק אידיאלי למילוי. הוא לא משתלט על התבשיל, הוא לא נבלע בתוכו ולא נודע כי בא אל קרבו. הוא פשוט מתמזג בטבעיות מקסימה בתבשיל מבלי לאבד את זהותו.
סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תראו איך הכנתי את הבצלים שלי.
בצלים ממולאים בשר, מבושלים ברכז רימונים
מצרכים
6 בצלים הכי גדולים, קלופים
למילוי
500 גרם בשר כבש או בקר טחונים
כוס אורז יסמין מושרה במים שעה לפחות
שליש כוס צנוברים
כוס כוסברה קצוצה דק
2 כפיות גרגירי כמון שלמים
2 כפיות גרגירי כוסברה כתושים
מלח, פלפל שחור גרוס
חצי כוס צימוקים
8 משמשים יבשים קצוצים
3 כפות שמן זית
לרוטב
רבע כוס שמן זית
2 כפיות גרגירי כמון
כף ג'ינג'ר קצוץ
3 כפות רכז רימונים (בקבציות שלי יש רכז רימונים איראני מד-הים, כמו זה שרואים בסרטון)
3 כפות סילאן
כפית קינמון
6 תרמילי הל
4 עלי דפנה
כ 4 כוסות מים
מלח, פלפל שחור גרוס
איך מכינים
הבצלים
- עושים חתך לאורכו של כל בצל מלמעלה למטה, כמו רדיוס. שימו לב, לא חוצים את הבצל אלא חותכים אותו לאורכו עד מרכזו.
- מבשלים את הבצלים בסיר עם מים רותחים כחצי שעה. מסננים, שוטפים במי ברז ומקררים מעט. עכשיו, כשהבצל עדיין נראה שלם, והוא קר ומרוכך מהבישול, קולפים ממנו שכבה-שכבה. בעלים הגדולים, בעיקר החיצוניים נשתמש כמעטפת אותה נמלא במילוי. את החלקים הפנימיים, הקטנים מידי למילוי נקצוץ דק והם יהיו חלק מהמילוי.
תערובת המילוי
- מערבבים חצי כוס בצל קצוץ (זה מהחלקים הפנימיים של הבצלים שבישלנו) עם כל שאר מרכיבי המילוי לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
- צרים מהתערובת קציצות מאורכות בעובי של כ-2 ס"מ ובאורך של כ-5 ס"מ.
פעולת המילוי
- לוקחים עלה בצל גדול ומניחים באחד בקצוות שלו קציצת בשר. עוטפים ומגלגלים את עלה הבצל סביב הקציצה. הצורה סופית של הבשר העטוף צריכה להיות כמו של כדור בייסבול מאורך. ככה עושים עם כל הכמות. כשמגיעים לעלי הבצל הקטנים יותר, מחברים יחד שני עלי בצל ליריעה גדולה יותר , מתייחסים אליה כאל יריעת בצל גדולה וממלאים בקציצת הבשר. את עלי הבצל הממולאים מניחים על מגש, כשצד התפר כלפי מטה, שלא יפתחו.
- לוקחים כלי רחב ככל האפשר. הרעיון הוא לבשל את הבצלים בשכבה אחת. שמים בו את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה.
- מניחים את הבצלים הממולאים בכלי בצפיפות, אלה ליד אלה ומבשלים כשעה וחצי על להבה נמוכה. אחרי שעה וחצי מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שהרוטב סמיך מאוד והבצלים מזוגגים יפה ברוטב סמיך ומבריק.
- מגישים עם אורז לבן ומתעלפים מהטעם.
ואם בבצלים ממולאים עסקינן, יש גם את אלה:
תודה על מתכון ערוך, מסודר, מאורגן, ברור, מצולם, נגיש וזמין, כרגיל אצלך, שף אהרוני
האם יש אולי גרסה קטוגנית?
אני ממש לא מבין בבישול קטגוני אז לצערי אין
בין המתכונים היותר נפלאים של בצל ממולא שיצא לי להכין! טעים ארומטי ונהדר. שילוב התבלינים בונה בסיר ניחוח משכר של יין מטובל ומעלה זיכרונות מאירופה המושלגת. פשוט עונג צרוף! תודה רבה!
תודה על המתכון!
אפשר להחליף את האורז בקינואה? ובאילו שינויים?
היי אילה, אני לא יודע, מעולם לא ניסיתי.