המתכון הזה כולל בתוכו כמה וכמה דברים שאני אוהב מאוד. בראש ובראשונה – שזיפים, שהם, כידוע, אחד מהפירות הכי נפלאים שיש בעיניי, וכמעט בכל צורה. שנית – הזדמנות להשתמש במילה "מזוגגים". ושלישית – קצפת-לא-מתוקה, שכאשר משלבים אותה עם פרי חמצמץ-מתוק שכזה היא דבר נהדר מאוד. זהו, אם כן, קינוח נהדר לליל קיץ חם כמו אלה שפוקדים אותנו לאחרונה.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים
12 שזיפים
חצי כוס סוכר
כוס וחצי יין לבן
כף ג'ינג'ר קצוץ
כפית תמצית וניל
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
איך מכינים
- חותכים את השזיפים לרבעים, לאורכם.
- שמים בסיר רחב ושטוח את היין, הסוכר, הג'ינג'ר והוניל ומביאים לרתיחה. מבשלים חמש דקות.
- מכניסים פנימה את השזיפים ומבשלים ברתיחה כעשר דקות. מכבים את האש ומניחים להתקרר.
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה מאוד. אין צורך בסוכר (אלא אם אתם מתעקשים, וגם אז, מעט סוכר בבקשה. כף, ולא יותר).
- מניחים את השזיפים הקרים בכלי. אוספים מעט מהנוזל האדום והסמיך. מניחים מעל את הקצפת, זולפים עליה מהרוטב האדום ומגישים.
ואם בשזיפים עסקינן, נסו גם את העוגה המיתולוגית:
תודה רבה על עוד מתכון כנראה טעים שמתאים רק לעשירי ישראל
עצרת לבדוק כמה עולים חומרי הגלם?
שזיפים???
עוגת השזיפים המיתולוגית מככבת אצלנו שנים וגם דף המתכון בספר המיתולוגי והנפלא נפתח כבר באופן אוטומטי ????
ואין לי מושג למה מופיעים שם סימני שאלה