כמה שאני אוהב ערמונים. האגוזיות המתקתקה שלהם משתלבת באופן נפלא בכל כך הרבה מנות, למשל במנה הנהדרת והפשוטה הזו, של שוקיים מזוגגות ברוטב סויה עם ערמונים ובצלי שאלוט. תענוג.
מצרכים
8 שוקי עוף
4 כפות שמן
8 בצלי שאלוט קלופים
2 חבילות ערמונים בוואקום
2 שיני שום קצוצות
כף ג'ינג'ר קצוץ
לרוטב
רבע כוס רוטב סויה (אפשר להחליף לסויה ללא גלוטן)
רבע כוס יין אורז
כוס מים
2 כפות סוכר חום
מלח, פלפל גרוס
כפית שמן שומשום
איך מכינים
- ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף.
- שמים את השמן בסיר רחב ושטוח וכשהוא חם מטגנים ומשחימים את שוקי העוף סביב סביב. מוציאים מהסיר.
- מוסיפים לסיר את בצלי השאלוט, השום והג'ינג'ר ומטגנים תוך עירבוב כדקה.
- מחזירים את העוף לסיר ומערבבים. מוסיפים לסיר את הרוטב ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על להבה בינונית כחצי שעה.
- בעשר הדקות האחרונות מוסיפים את הערמונים, מערבבים ומבשלים יחד.
האם אפשר להחליף את היין אורז למשהו אחר?
היי הדס,
אפשר להחליף בכמות זהה של סאקה, או אם רוצים אפשרות לא אלכוהולית, אפשר להחליף בכמות זהה של מים.
תודה רבה
נראה טעים מאוד. יין אורז זה מירין ?
היי מיכה,
כן.
מבשלים ומכסים לכל אורך הדרך? איך לוודא שהעוף לא מתייבש? בדכ במתכונים שלך מבשלים עוף ככה שעה פלוס, לא?
היי טל, מכוסה לכל אורך הדרך. אחרי 40 דקות העוף לא ייתיבש, אל דאגה
הכנתי את המנה , עם בצל רגיל , כי לא היה לי אחר ,
יצא מצויין , כולם אהבו מאד
נהדר, כיף לשמוע