פעם הזמנתי את אמא שלי לארוחת שבועות חגיגית שאני ואשתי ערכנו בבית. השולחן היה עמוס עד להתפקע במאכלי גבינות, כיאה לשבועות, וגם האווירה היתה נהדרת. אממה? אמא שלי רטנה ורגזה כל הערב ורק כשהלך אחרון האורחים הבנתי למה. "אתה מזמין אותי לארוחה ולא מגיש בה בשר?" היא נזפה בי. ובאמת, בבית שלה לא היה כזה דבר. "זו ארוחת שבועות", ניסיתי לשווא להתגונן. "רק אשכנזים אוכלים מאכלי חלב בשבועות" היא הפטירה והלכה. אני לא בטוח שהיא צדקה, אבל בכל מקרה, המנה הזו לא הייתה עוברת אצלה. ובכל זאת, היא נ ה ד ר ת.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים
חבילת גלילי קנלוני מוכנים לאפיה (250 גרם)
למילוי
500 גרם גבינת ריקוטה טרייה
150 גרם גבינת פרמזן מגורדת
צנצנת ארטישוק משומר בשמן קטן, מסוננים (צנצנת של 280 גרם לפני הסינון)
4 כפות צנוברים קלויים
1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים: פטרוזיליה, בזיליקום, עירית, מרווה
ביצה
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור טחון טרי
מעט אגוז מוסקט
לרוטב הבשמל
50 גרם חמאה
2 שיני שום קצוצות
3 כפות קמח
3 כוסות חלב
מלח, פלפל שחור טחון טרי
3 בצלי שאלוט קצוצים
מעט אגוז מוסקט
עוד צריך
מעט גבינת פרמזן מגורדת לפיזור על פני המאפה
איך מכינים
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.
- ממלאים את הקנלוני בתערובת. הכי נוח למלא אותם בעזרת שק זילוף, דרך הפיה הכי רחבה שלו.
- מכינים את הבשמל:
- ממיסים בסיר את החמאה ומאדים בה שום ובצלים. מוסיפים את הקמח, מערבים כדקה ומוסיפים את החלב. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
- מורחים מעט בשמל על תחתית תבנית חסינת חום, מלבנית. מסדרים שכבת גלילים בתבנית ויוצקים עליה מחצית מהבשמל.
- מסדרים שכבה נוספת על גבי השכבה הראשונה ויוצקים עליה את שאר הבשמל. מפזרים מעל שכבה דקה של גבינת פרמזן ואופים בתנור החם כ-45 דקות, עד שהחלק העליון שחום זהוב.
ואם במנות שלא היו עוברות אצל אמא שלי עסקינן, נסו גם את הקציצות הנהדרות האלה: