יש הגזמות מוצדקות. לחם מטוגן בעובי שכזה, אם תשאלו אותי, הוא הגזמה מוצדקת במיוחד. כי למה, בעצם, לא לקחת את הטוב הזה ולהפוך אותו לגדול יותר, עסיסי יותר ובעיקר מענג יותר? חובבי הפרנץ׳ טוסט (אני מכיר אתכם, יש רבים מכם שם בחוץ), התפקדו. זה המתכון בשבילכם.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים
כיכר לחם קסטן או חלה
2 ביצים
3 כפות שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
כף דבש
תמצית וניל
חמאה לטיגון
איך מכינים
- פורסים את הלחם לפרוסות ממש עבות. כמה עבות? כ-4-5 ס״מ. מסירים את הקרום.
- טורפים את כל שאר החומרים לתערובת אחידה וחלקה.
- טובלים את הפרוסות בתערובת בכל ששת הצדדים של הלחם (כלומר, גם בשוליים הרחבים).
- מחממים את החמאה במחבת. כשהיא חמה, מכניסים את הלחם הטבול בזהירות ומטגנים בכל ששת הצדדים כשתיים-שלוש דקות מכל צד עד שהם שחומים. מוציאים.
אפשרויות הגשה
- אפשר לטבול אותם בתערובת של סוכר וקינמון, מיד כשהם יוצאים מהמחבת. כך אני עשיתי.
- אפשר להניח עליהם מסקרופונה \קצפת\ שמנת חמוצה עם פירות אדומים או אחרים, ולזלוף מעל דבש\מייפל. גם כך עשיתי.
- אפשר גרסה מלוחה:
- אותו הדבר ללא הדבש, אבל עם כף טימין, מלח ופלפל בתערובת.
- בזמן הטיגון, כדאי לפזר על החלק העליון, זה שעוד לא מיטגן, מיטגן גבינת פרמזן מגורדת דק. בזמן הטיגון היא תקבל קראסט נהדר.
ואם במתכוני ארוחת בוקר שויצריים עסקינן, נסו גם את זה:
זה בבחינת לראותו בלבד
טעים זה בטוח☺️