פסטה "פשוטה" אך לא פושטית

לאחרונה אני בקטע של פסטות פשוטות (וזה שהן פשוטות לא אומר שהן לא מוקפדות, מאוד). אלה פסטות מינימליסטיות, כאלה שלא שוחות בשלולית של רוטב. "אלי אוליו" עונה נהדר על ההגדרה הזו, והיא תהיה הבסיס שעליו נוסיף את השומר אהובי. תצא לנו פסטה פשוטה, רעננה ונהדרת, כל עוד נקפיד על כמה כללים:

  1. את השום (ואני תמיד מוסיף לו גם כמה עלי מרווה טריים) אני שם במחבת עם השמן עוד כשהוא קר ונותן להם להתחמם יחד. אנחנו לא באמת רוצים לטגן את השום, ובוודאי לא להשחים אותו, אלא רק לאדות אותו בעדינות. כך השמן מקבלי טעם שומי נהדר.
  2. את הפסטה נבשל בדייקנות לאל-דנטה מושלם. כשהיא מוכנה נוסיף אותה לשמן והשום ונערבב קלות.
  3. לכל העסק הזה נוסיף חופן פטרוזיליה קצוצה וחופן פרמזן מגורדת (טבעונים מוזמנים לוותר עליה). מי שרוצה יכול להוסיף צ'ילי טרי או יבש. זה אלי אוליו כהלכתו ואליו נוסיף, ממש בהמשך, שומר ולימון לפסטה נהדרת של אמצע השבוע.
  4. הקפידו לדאוג לסינכרון מלא בין זמני בישול הפסטה להכנת ה"רוטב" שלה. כלומר: הכניסו את הפסטה לסיר גדול ובו הרבה מי מלח רותחים ובדקות הספורות שהפסטה מתבשלת, שימו על הכיריים מחבת גדולה ובה שמן הזית עם המרכיבים הדרושים.

 

פסטה עם שומר, שמן זית ולימון

מצרכים

חבילת ספגטיני דקים

5 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

6 עלי מרווה

1 פקעת שומר טרייה קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס

4 כפות מיץ לימון

קליפה מגורדת מלימון אחד

כוס פירורי לחם מטוגנים

חופן גבינת פרמזן (לטבעונים: אפשר לוותר)

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק

 

איך מכינים

  1. מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מי מלח רותחים עד שהיא עשויה, אך לא מידי.
  2. שמים במחבת גדולה ורחבה את השמן, השום והמרווה ומחממים עד שהשמן חם.
  3. מוסיפים את השומר הקצוץ ומטגנים תוך עירבוב כשתי דקות. ממליחים ומפלפלים.
  4. מוסיפים את הפסטה המסוננת, מערבבים כדקה, ממליחים ומפלפלים שוב.
  5. מוסיפים את מיץ וקליפת הלימון ומערבבים דקה.
  6. מכבים את האש. מוסיפים פטרוזיליה, פרמזן ופירורי לחם.
  7. מערבבים ומגישים.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ונסו גם את הפסטה הנהדרת הזו:

פסטה עם קישואים, טפנד זיתים שחורים ולימון

 

הצטרפו לשיחה

  1. תלמה בלאס says:

    תודה.מעונינת תמיד בכל ההצעות הנפלאות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close