פסטה עם קישואים, טפנד זיתים שחורים ולימון

למה לא ללמוד להכין טפנד טוב, טרי וטעים שיהיה במקרר בצנצנת? ירוק או שחור, טפנד הוא דבר נהדר שמשתלב בטבעיות בכל כך הרבה מנות, כמו פסטה או קישואים וחצילים כמו במתכון הבא.

 

פסטה עם קישואים, טפנד זיתים שחורים ולימון (בצילום)

מצרכים

1 חבילה של פסטה פפרדלה

2 שיני שום פרוסות

5 כפות שמן זית

6 עלי מרווה שלמים

3 קישואים קטנים, טריים ומוצקים

קליפה מגורדת מלימון אחד

3 כפות מיץ לימון

2 כפות גדושות טפנד שחור (מתכון בהמשך)

חצי כוס עלי רוקט קצוצים

מעט גבינת פטה מפוררת, או פרמזן מגורדת

 

איך מכינים

  1. חוצים את הקישואים לאורכם, וכל מחצית פורסים לפרוסות אלכסוניות דקות.
  2. שמים על להבת הכיריים האחת סיר עם מי מלח ומרתיחים ועל השנייה מחבת גדולה ורחבה. מכניסים את הפסטה לסיר עם מי המלח הרותחים.
  3. שמים במחבת את שמן הזית ועלי המרווה. כשהשמן חם מאוד מוסיפים את הקישואים והשום, ומפלפלים מעט. מטגנים תוך עירבוב כשלוש ארבע דקות.
  4. מסננים את הפסטה כשהיא כבר עשויה, מוסיפים למחבת ומערבבים.
  5. מוסיפים את עלי הרוקט הקצוצים, קליפת הלימון והטפנד ומערבבים היטב כדקה.
  6. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים יחד עוד דקה.
  7. מעבירים לצלחת, מפזרים מעל את הגבינה ומגישים.

 

טפנד שחור

מצרכים

250 גרם זיתי קלמטה או טאסוס (מגולענים, כן?)

2 שיני שום קלופות

3 עלי מרווה טריים

3 פילה אנשובי

פלפל שחור גרוס

שמן זית

(אפשר גם כף צלפים)

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים פלוס חצי כוס שמן זית במעבד מזון ומרסקים לתערובת פירורית דקה.
  2. מעבירים לצנצנת זכוכית ויוצקים אליה עוד מעט שמן זית שיכסה את התערובת לגמרי.
  3. שומרים במקרר. זה נשמר חודשים. אבל אל דאגה, זה לא ישאר חודשים.

 

טפנד ירוק

מצרכים

250 גרם זיתים ירוקים (אני מאד אוהב את הסורים המרירים), מגולענים

2 שיני שום

חצי פלפל ירוק חריף

3 עלי מרווה

3 פילה אנשובי

קליפה מגורדת מלימון אחד

2 כפות מיץ לימון

כף צלפים

שמן זית

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים, פלוס חצי כוס שמן זית, במעבד המזון ומרסקים לתערובת פירורית דקה.
  2. מעבירים לצנצנת זכוכית ויוצקים אליה עוד מעט שמן זית שיכסה את התערובת לגמרי. שומרים במקרר.

 

קישואים וחצילים עם טפנד ולימון

מצרכים

1 חציל גדול, מוצק וטרי, חתוך עם הקליפה לקוביות של כ-2 ס"מ

3 קישואים קטנים טריים ומוצקים

מעט שמן זית

מלח, פלפל גרוס

2 שיני שום קצוצות

4 עלי מרווה שלמים

4 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

4 כפות טפנד שחור

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

איך מכינים

  1. ממילחים ומפלפלים בעדינות את החצילים, מטפטפים עליהם שמן זית וצולים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות כעשרים דקות עד שהם זהובים. מוציאים ומקררים מעט.
  2. חותכים את הקישואים לאורכם לשניים וכל מחצית פורסים לפרוסות של כשני ס"מ.
  3. שמים את השמן והמרווה במחבת גדולה ורחבה. כשהשמן חם מאוד מכניסים את הקישואים עם הצד החתוך כלפי מטה ומטגנים עד שהחלק התחתון שחום יפה.
  4. מוסיפים את השום ומיץ הלימון ומבשלים עוד דקה.
  5. מוסיפים את החצילים למחבת, מערבבים, מוסיפים את הטפנד ומערבבים דקה.
  6. מעבירים לצלחת ומפזרים מעל את הפטרוזילה הקצוצה.

הצטרפו לשיחה

  1. שלום אהרוני, רציתי לדעת האם יש קורס או סדנה לבישול אסייאתי שאתה מעביר
    אשמח לתשובתך
    אורלי פלד

    1. אהרוני Author says:

      היי אורלי,
      אני לא מעביר סדנאות, אבל יש הרבה סדנאות נהדרות, ביניהן גם של תמרה בתי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close