פלפל שושקה ממולא בשר

כולם יודעים להכין פלפלים ממולאים, וכולם אוהבים אותם. בצדק. הם ממש מבקשים שימלאו אותם. אני אוהב אותם דווקא כשהם לא שוחים בשלולית של רוטב, אלא כשהם מזוגגים בו, כמעט כמו פלפלים-קלויים-ממולאים. באופן הזה הם הכי טעימים ועשירי טעם פלפלי נהדר. וכשמדובר בפלפל השושקה האהוב עליי כל כך, הטעם נהדר אפילו יותר.

קדימה, בואו נמלא.

בעמוד האינסטגרם שלי תוכלו למצוא סרטון שמראה איך הכנתי את הפלפלים שלי.

 

מצרכים

8 פלפל שושקה

 

למילוי

חצי קילו בשר טחון

חצי כוס אורז יסמין מושרה במים לשעה

בצל קטן

2 שיני שום

חצי צרור כוסברה

חצי כוס צימוקים

כפית גרגירי כמון

מלח, פלפל גרוס

 

לרוטב

2 כפות רכז רימונים

רבע כוס שמן זית

כ-2 כוסות מים רותחים

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. קוצצים את הבצל, השום והכוסברה לתערובת פירורית (אפשר במעבד מזון) ומערבבים יחד את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.
  2. חותכים ומסירים את החלק התחתון של הפלפלים, זה עם העוקץ. חותכים אותם לשניים לרוחבם ומרוקנים את הפנים של הפלפלים.
  3. ממלאים את הפלפלים בתערובת המילוי ומניחים בתבנית.
  4. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים אל התבנית. שימו לב: לא יוצקים את כל הרוטב מיד. הנוזלים צריכים להגיע אל קצת פחות ממחצית גובה הפלפלים.
  5. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה. הופכים בזהירות את הפלפלים עם מלקחיים וממשיכים לצלות עוד כחצי שעה.

באתר יש עוד כמה וכמה מתכוני ממולאים. נסו, למשל, את זה הטבעוני:

קישואים ממולאים טבעוניים לגמרי

הצטרפו לשיחה

  1. איריס says:

    נראה טעים!!! מה אפשר לשים במקום גרגירי כמון?

    1. אהרוני Author says:

      היי איריס,
      את יכולה לוותר או להחליף בכל תבלין שאת אוהבת: כמון טחון, גרגרי קימל וכו'.

  2. נראה מדהים! בסרטון באינסטגרם נראה שהרוטב חם (מעלה אדים), אז משתמשים ב2 כוסות מים רותחים? או מערבבים את חומרי הרוטב במחבת? או שזה רוטב אחר 🙂
    תודה!

    1. אהרוני Author says:

      היי מאיה,
      חדת עין. כן, מים רותחים. בהצלחה

  3. הולכת להכין לארוחת חג! איזה סוג בשר טחון עדיף לשים? עם כבש/טלה יצא טוב? תודה!🙏

    1. אהרוני Author says:

      היי דריה,
      אני עושה את זה עם בשר בקר טחון, אבל זה יצא טוב גם עם כבש.
      בהצלחה!

      1. דבורה אורן says:

        היי, המתכון שפרסמת בסופ״ש האחרון ב״ידיעות אחרונות״ מעט שונה מזה. אין בו כמון, יש בו גרגירי כוסברה טחונה, אין בו צימוקים. יש בו סילאן…
        האם ההבדל משמעותי בטעם?

        1. אהרוני Author says:

          היי דבורה,
          יש הבדל ושניהם טעימים מאוד. תלכי על התבלינים שאת אוהבת ויצא מעולה.

  4. היי. האם צריך לכסות שמכניסים לתנור?
    תודה

    1. אהרוני Author says:

      היי יעל,
      לא לכסות.

  5. אחד המתכונים המוצלחים , הכנתי לערב החג והיה טעיםם פשוט חוסל , למזלי לפני ההגשה שמרתי פלפל במקרר , אהרוני תודה ענקית 🙏

    1. אהרוני Author says:

      תודה רבה רות, כיף גדול לשמוע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close