פילה סלמון שלם בכמה וריאציות

בארוחות יום השישי אצלנו, שהן בדרך כלל רבות משתתפים, פילה סלמון אחד שלם (או חצי ממנו, תלוי במספר המשתתפים), עושה את החיים ממש קלים למבשל. צריך רק להניח אותו על תבנית כשהחלק הוורוד שלו כלפי מעלה, לתבל אותו באופן כזה או אחר ולהכניס לתנור ל-20-30 דקות (תלוי בעובי שלו) לפני שמגישים אותו לשולחן. זה בערך הזמן הנדרש לו כדי להצלות בצורה מושלמת, כשהחלק הפנימי שלו נשאר מעט ורדרד, רך ועסיסי.

ואז מגישים אותו לשלחן בשלמותו. זה כבר המצב שבו הדג מתפרק במגע מזלג או סכין לשבבים גדולים. אם משתמשים בחצי פילה דג, שזה בערך קילו וחצי, אני ממליץ לקחת את החלק הרחב של הפילה, כלומר זה שקרוב לראש ולא לזנב. הוא עבה יותר.

כל המתכונים שיובאו בהמשך הם כאלה, של פילה סלמון שנכנס בשלמותו לתנור. את הדג אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר (וזה בעיקר מומלץ בקיץ). אם אתם מגישים אותו חם, הכניסו אותו לתנור לכחצי שעה לפני ההגשה ואז, מהתנור היישר למרכז השולחן.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

פילה סלמון שלם עם צלפים, זיתים, אנשובי, שמן זית ולימון (בצילום)

מצרכים

פילה סלמון במשקל של קילו וחצי

5 עלי מרווה

5 אנשובי משומרים קצוצים

6 זיתי קלמטה מגולענים קצוצים

3 שיני שום קצוצות

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק

2 כפות עלי תימין

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

קליפה מגורדת מלימון אחד

רבע כוס שמן זית

רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מניחים את הדג בתבנית עם צד העור כלפי מטה.
  2. מערבבים בקערית את כל החומרים למעט עלי המרווה.
  3. עושים בדג 4-5 חריצים לרוחבו, בעומק של כסנטימטר וחצי.
  4. מדביקים על הדג את עלי המרווה בין החריצים.
  5. מחדירים אל החריצים את תערובת התיבול ומורחים על הדג עצמו את הנוזלים (שמן זית ומיץ לימון) שנקווים בתחתית התבנית.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות (לא מכוסה) למשך כעשרים דקות.

 

פילה סלמון בחרדל, לימון ומייפל

מצרכים

פילה סלמון במשקל של קילו וחצי

2 כפות חרדל דיז'ון חלק

3 כפות שמן זית

2 כפות סירופ מייפל

מעט שבבי צ'ילי חריפים

4 כפות מיץ לימון

מלח, פלפל גרוס

5 עלי מרווה שלמים

 

איך מכינים

  1. מניחים את הדג בתבנית עם צד העור כלפי מטה.
  2. מערבבים בקערית את כל החומרים למעט עלי המרווה.
  3. מורחים על הדג את התערובת ומדביקים עליו את עלי המרווה.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות (לא מכוסה) למשך כעשרים דקות.

 

פילה סלמון אסייתי במיסו וסאקה

מצרכים

פילה סלמון במשקל של כקילו וחצי

3 כפות שמן

2 כפות מיסו בהיר

שליש כוס סאקה

כף ג'ינג'ר קצוץ דק

2 כפות דבש

מעט מלח (המיסו מלוח) ופלפל גרוס.

 

איך מכינים

  1. מניחים את הדג בתבנית עם צד העור כלפי מטה.
  2. מערבבים בקערית את כל החומרים.
  3. מורחים את הדג בתערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לכעשרים דקות.

 

פילה סלמון בחמאת תבלינים

מצרכים

פילה סלמון במשקל של כקילו וחצי

60 גרם חמאה רכה

3 שיני שום כתושות

כף על תימין

כף עלי רוזמרין קצוצות

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

קליפה מגורדת מלימון אחד

3 כפות מיץ לימון

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מערבבים את החמאה הרכה עם כל שאר המצרכים לתערובת אחידה.
  2. עושים בדג 4-5 חריצים לרוחבו, בעומק של כסנטימטר וחצי.
  3. מחדירים אל החריצים את תערובת התיבול וגם מורחים מהתערובת על הדג עצמו .
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות (לא מכוסה) למשך כעשרים דקות.

 

ואם בסלמון עסקינן, נסו גם את הסלט המושלם הזה:

סלט תפוחי אדמה עם סלמון צרוב

הצטרפו לשיחה

  1. הכל נשמע כל כך טעים! אם אני מכינה את המתכונים מסלמון שפרוס כבר למנות, כמה זמן בערך כדאי לאפות?
    תודה רבה!

    1. אהרוני Author says:

      היי נטע,
      בהתאם לגודל המנות שפרסת תורידי כמה דקות. זה צריך להיות באזור הרבע שעה אבל תלוי בגודל שפרסת

      1. נורית אסולין says:

        15 דק' 180 מעלות לא יותר אם מדובר בנתחים של 200 גרם כ"א

  2. היי אהרוני
    במה אפשר להחליף את המרווה או להשמיט?
    ותחליף למייפל?

    1. אהרוני Author says:

      היי ליאורה,
      אפשר לוותר על המרווה. ואת המייפל את יכולה להחליף בדבש או בסילאן.

  3. כמה צלפים?

    1. אהרוני Author says:

      כף צלפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close