להלן שני מתכונים של פילה סלמון צלוי בתנור בשלמותו, שמתאימים בדיוק לימים שמתחשק להגיש משהו מרשים, טעים ועם איזה ניחוח חגיגי, אבל לא מתחשק לעבוד בפרך. הקפידו על זמני הצלייה כדי לא לייבש את הדג וללא תתאכזבו.
פילה סלמון עם טפנד ופרריקה (בצילום)
מצרכים
נתח סלמון של קילו אחד (אני מעדיף החלק העליון, הרחב) ללא העור
3 כפות שמן זית
2 כפות עלי תימין
כף פפריקה מתוקה מעושנת
מעט פפריקה חריפה
מלח גס, פלפל שחור גרוס
3 כפות טפנד זיתים שחורים
*אפשר טפנד קנוי, ואפשר להכין לבד כמו במתכון הבא:
https://www.israelaharoni.co.il/2021/02/02/%d7%a4%d7%a1%d7%98%d7%94-%d7%a2%d7%9d-%d7%a7%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%90%d7%99%d7%9d-%d7%98%d7%a4%d7%a0%d7%93-%d7%96%d7%99%d7%aa%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%97%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9e/
איך מכינים
- מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
- מניחים את הדג בתבנית צליה משומנת במעט שמן זית ומורחים עליו את התערובת בשכבה אחידה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לכעשרים דקות.
פילה סלמון צלוי בשמן זית, לימון, דבש, חרדל ומרווה
מצרכים
נתח סלמון של קילו אחד (אני מעדיף החלק העליון, הרחב) ללא העור
4 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
קליפה מגורדת מלימון אחד
2 כפות דבש
2 כפות חרדל חלק
4 עלי מרווה
מלח, פלפל גרוס
איך מכינים
- מניחים את פילה הדג בתבנית משומנת במעט שמן זית. מדביקים על הדק את עלי המרווה, ממליחים ומפלפלים.
- מערבבים את שאר החומרים לתערובת אחידה ומורחים היטב על הדג.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לכעשרים דקות.
היי אהרוני
האם המתכון מתאים לארבע נתיחי דג סלמון? 200 מעלות לא מייבש את הדג?
המתכון מתאים גם לנתחים ו-200 מעלות לא ייבשו את הדג.