הכנתי את המנה הנהדרת הזו לפני כמה שבועות והיא התקבלה בתשואות לשולחן. דגים הם רכיב מרכזי אצלנו בבית והמנה הספציפית הזו ענתה על כמה קטגוריות חשובות: היא חגיגית ויפה, אין בה גלוטן ובעיקר היא טעימה מאוד-מאוד. היא תהיה נהדרת על שולחן החג שלכם, ותשמחו לשמוע שלא צריך לעבוד קשה מדי בשביל להכין אותה.
סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תמצאו סרטון שמראה איך הכנתי את הדגים שלי.
מצרכים
6 פילה דג (לברק או דניס)
מלח, פלפל גרוס
5 עגבניות בשלות
4 שיני שום קצוצות
חופן עלי בזיליקום קצוצים גס
פלפל צ'ילי קצוץ או כף רסק פלפלים חריפים
כף עלי אורגנו
חצי כוס שמן זית
קילו תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לרבעים
4 גבעולי אורגנו
הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה בהרבה מי מלח עד שהם עשויים דיים. מסננים ומייבשים.
- מגרדים 6 עגבניות בשלות בפומפייה. מערבבים את העגבניות המרוסקות עם שמן הזית, השום, פלפל הצ'ילי, האורגנו והבזיליקום.
- מניחים את תפוחי האדמה בתבנית צלייה. יוצקים אליה שני שליש מתערובת העגבניות ומערבבים היטב.
- מניחים את הדגים עם צד העור כלפי מטה. ממליחים ומפלפלים מעט ויוצקים על הדגים את שאר תערובת העגבניות.
- מניחים מעל גבעולי אורגנו.
- צולים בתנור בחום של 220 מעלות כ-12-15 דקות.
ואם בדגים (לראש השנה, ובכלל) עסקינן, נסו גם את הסלמון הנהדר הזה:
עשיתי בחג ויצא מעולה. נזלל במהירות.
האם מתאים גם לדג סלמון ?
בהחלט
הכנתי כבר פעמיים והיה מעולה.
האם מתאים גם עם דג סלמון ולא רק לברק או דניס ?
בטח
נראה נהדר. יתאים גם עם תימין?