פטריות, וכל מה שאפשר לעשות איתן

פטריות, רבותיי. טריות, מאודות, מטוגנות או ממולאות. מוגשות לצד עוף, אורז או סתם מוזהבות בחמאה. משהו מכל אלה מדבר אליכם? מצויין. המתכונים היום יהיו מגוונים ובכולן תתככב הפטריה.

הערה: אין טעם להשתמש בפטריות שאינן טריות, אבל ממש! כלומר, הן צריכות להיות מוצקות לגמרי. צבען (של השמפיניון) צריך להיות לבן חלק וכדאי מאוד שהן תהיינה סגורות בחלקן התחתון. אלה שעמדו כמה ימים, הן רופסות למראה, צבען דהוי והן פתוחות לגמרי בחלקן התחתון. אני בדרך כלל חותך את רוב הרגל של הפטרייה. בפטריות השיטאקה חייבים להוריד את הרגל שהיא ממש עצית ולא טעימה. ואין צורך לשטוף אותן, אלא לנגב אותן בנייר מטבח.

 

פטריות בחמאה, שום, לימון ומרווה (בצילום)

מצרכים

2 סלסלות פטריות שמפיניון או פורטבלו טריות ומוצקות. שלמות, ללא הרגל.

60 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

6 עלי מרווה

2 בצלי שאלוט קצוצים

3 שיני שום קצוצות

מיץ מלימון אחד

מלח, פלפל גרוס

עירית קצוצה

 

איך מכינים

  1. שמים את החמאה, השמן והמרווה במחבת גדולה מאוד. כשהיא חמה מוסיפים אליה את הפטריות עם הצד החלק כלפי מטה (הרגל למעלה), ממליחים ומפלפלים ומשאירים אותן להטגן כשתי דקות. הופכים על הצד השני ומטגנים עוד שתי דקות.
  2. מוסיפים את השום והבצל ומערבבים עוד שתי שדות.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים וממשיכים לבשל על להבה גבוהה עוד כדקה.
  4. מפזרים מעל עירית קצוצה (ואפשר גם חופן גבינת פרמזן מגורדת דק).

 

עכשיו שימו לב:

בזמן שהפטריות במחבת, כדאי לבשל חבילת פסטה פטוצ'יני או פפרדלה. כשהיא מוכנה, לערבב אותה עם הפטריות בחמאת לימון, להוסיף עלי בזיליקום טריים ברגע האחרון ולהגיש.

 

סלט אנדיב עם פטריות טריות וגבינה כחולה

מצרכים

2 ראשי אנדיב טריים

סלסת שמפיניון טריות מאד

חצי בצל סגול פרוס דק מאד

חופן עירית קצוצה

100 גרם אגוזי מלך קלויים

מעט גבינה כחולה מפוררת

 

לרוטב

4 כפות שמן זית

4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

כף חומץ שרי

כף וחצי מיונז

כפית חרדל דיז'ון חלק

מלח, פלפל שחור

 

איך מכינים

  1. מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה וחלקה.
  2. מפרידים את עלי האנדיב, פורסים את הפטריות ומניחים אותם בקערה.
  3. יוצקים את הרוטב לסלט ומערבבים. מפזרים מעל את העירית, הגבינה והאגוזים.

 

 

אורז מטוגן לימוני עם פטריות

מצרכים

3 כוסות אורז לבן מבושל מראש, קר

רבע כוס שמן זית

3 שיני שום קצוצות

1 בצל סגול קצוץ דק

שקית פטריות פורצ'יני מיובשות מושרות במים חמים חצי שעה לפחות

סלסלת פטריות שמפיניון או פוטרבלו חתוכות לרבעים

כוס אפונה קפואה, מופשרת

מלח, פלפל גרוס

4 בצלים ירוקים קצוצים

כוס פטרוזיליה קצוצה

שליש כוס מיץ לימון מעורבב עם קליפת הלימון מגורדת

 

איך מכינים

  1. קוצצים דק את פטריות הפורצ'יני.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה או בסיר רחב ושטוח. כשהוא חם מוסיפים אליו את השום, הבצל ושני סוגי הפטריות לטיגון מהיר של כשתי דקות.
  3. מוסיפים את האפונה, מערבבים כחצי דקה.
  4. לאחר מכן מוסיפים את האורז, המלח והפלפל (מי שאוהב חריף מוזמן להוסיף שבבי צ'ילי בשלב הזה) ומטגנים עוד דקה תוך עירבוב.
  5. מוסיפים את מיץ וקליפת הלימון, הפטרוזיליה והבצל הירוק, מערבבים עוד כדקה ומגישים.

 

 

חזה עוף עם פטריות שיטאקי טריות

מצרכים

400 גרם חזה עוף מנוקה מגידים ושומן

3 כפות שמן

 

למשרה

1 כף קורנפלור

2 כפות רוטב סויה

1 חלבון ביצה

פלפל שחור גרוס

1 כף שמן

 

1 סלסלת פטריות שיטאקה טריות

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

4 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות של כ-4 ס"מ

 

לרוטב

2 כפות רוטב סויה

2 כפות יין אורז או יין לבן יבש

חצי כוס מרק עוף צח

מלח, פלפל שחור גרוס

1 כפית שמן שומשום

 

איך מכינים

  1. חותכים את חזה העוף לקוביות של קצת יותר משני ס"מ. מערבבים בקערה את חומרי המשרה, ומשרים בהם את קוביות העוף לשעה לפחות. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
  2. חותכים וזורקים את רגלי הפטריות. פורסים אותן לפרוסות עבות.
  3. שמים את השמן בווק או במחבת טפלון רחבה. כשהוא חם, מכניסים פנימה את הג'ינג'ר והפטריות לטיגון של כשתי דקות.
  4. מוסיפים את חזה העוף ומטגנים על להבה גבוהה תוך עירבוב כשתי דקות נוספות.
  5. מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים מעט, יוצקים פנימה את הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד דקה ומגישים עם אורז לבן.

 

 

פטריות ממולאות בפירורי לחם, שום, עשבי תיבול וגבינת פרמזן

מצרכים

24 פטריות, או שמפיניון או פורטבלו, קטנות

 

למילוי

חצי  כוס פירורי לחם

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת דק

4 שיני שום קצוצות דק

חצי כוס שמן זית

2 כפות עלי טימין

5 עלי מרווה קצוצים דק

4\3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים דק

מלח, פלפל שחור טחון טרי

חצי כפית אגוז מוסקט

2 כפות קליפת לימון מגורדת

 

איך מכינים

  1. חותכים וזורקים את  רגלי הפטריות. חופרים גומה קטנה באזור הרגל. מורחים אותן מבחוץ במעט שמן זית ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
  2. מערבבים את חומרי המילוי לתערובת אחידה ופירורית מעט.
  3. ממלאים כל פטרייה בהרבה מילוי, ממש גבעה קטנה שמתנוססת מעל "קערית" הפטרייה.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות לכ-15-20 דקות.
  5. מוציאים ומגישים חם. אפשר לסחוט מעל לימון. משגע!

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ונסו גם את עגבניות השרי האהובות האלה, וכל מה שאפשר לעשות איתן:

עגבניות שרי של יום שישי (וכל מה שאפשר לעשות איתן)

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close