פוקאצ'ה עם בצל, פלפלים קלויים ואנשובי: מעין פיסלדייה דרום צרפתי

פיסלדייה היא מעין פוקאצ'ה דרום צרפתית נהדרת, שבדרך כלל עשויה מבצק עלים. אנחנו נעשה אותה קצת אחרת, ונהדרת לא פחות, מבצק שמרים תפוח כהלכתו. מה שאני אוהב במאפה היפה הזה, חוץ מאת העובדה שהוא טעים נורא, זה את מראהו. את הפלפלים הקלויים, האנשובי, הבצל והזיתים נשבץ כאבני חן על פני הבצק, והתוצאה? שורו, הביטו וראו. יפה כמו תכשיט.

בעמוד האינסטגרם שלי תוכלו למצוא סרטון שמראה איך קישטתי את הפיסלדייה שלי.

פוקאצ'ה עם בצל, פלפלים קלויים ואנשובי: מעין פיסלדייה דרום צרפתי
פוקאצ'ה עם בצל, פלפלים קלויים ואנשובי: מעין פיסלדייה דרום צרפתי
צילום: רחל אהרוני

 

מצרכים

לבצק

750 גרם קמח

3 כפות סוכר

2 כפיות מלח

12 גרם שמרים יבשים

כ-500 סמ"ק מים

3 כפות שמן זית

 

מעל

2 בצלים גדולים פרוסים דק

8 עלי מרווה

רבע כוס שמן זית

מלח, פלפל גרוס

4 פלפלים אדומים קלויים, מנוקים וקלופים

16 פילה אנשובי

חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים, חצויים

 

איך מכינים

מתחילים מהבצק

  1. מערבבים בקערית קטנה חצי כוס מים ואת השמרים, ומניחים להם לתסוס כחצי שעה.
  2. מעבירים את כל החומרים למעט המלח לקערת המיקסר ולשים עם קרס הלישה במהירות נמוכה חמש דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כמה דקות. הבצק צריך להיות די רך ומעט דביק.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. "דוקרים" את הבצק עם האצבעות שיפול. מכסים שוב ומפיחים עוד שעה.
  5. משמנים תבנית אפיה וגורפים אליה את הבצק עם היד. משמנים את האצבעות, משטחים את הבצק וכמו "מורחים" אותו בידיים המשומנות על פני התבנית.
  6. דוקרים את פני הבצק באצבעות ליצירת גומות קטנות. שוב מכסים ומתפיחים כחצי שעה.

 

הכנת התוספות שמעל

  1. פורסים את הפלפלים לאורכם לרצועות דקות.
  2. שמים את השמן והמרווה במחבת גדולה וכשהוא חם, מטגנים את הבצל, ממליחים ומפלפלים כעשר דקות עד שהוא רך. מקררים.
  3. מפזרים את הבצל על פני הבצק באופן אחיד.
  4. מסדרים את רצועות הפלפלים שתי וערב. מפזרים את הזיתים והאנשובי מעל.
  5. אופים בחום של 200 מעלות כ-20-25 דקות עד שהבצק תפוח וזהוב יפה.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ויש גם הפוקאצ'ה הזו:

פוקאצ'ה תאנים שגורפת מחמאות

 

הצטרפו לשיחה

  1. אהרוני בוקר טוב
    זה נראה מדהים. אני רוצה להכין את זה ואני מבינה שהכמויות מתאימות לתבנית מאד גדולה של התנור.
    איך אפשר לתרגם את הכמויות לתבנית תנור סטנדרטית??
    בתודה
    חיה ♥

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close