אנחנו שבים לסדרת המנות הטבעוניות שהכנתי עם תמרה בתי, והפעם, בהתאם למזג האוויר: פארו. זהו סוג של חיטה קדומה, שניתן להשיגה בחנויות טבע. מי שלא מוצא, אפשר להשתמש גם בגריסי פנינה, וזה יוצא נהדר לא פחות. אנחנו נכין היום תבשיל-מרקי, חורפי, איטלקי וכה טעים. זו המנה המושלמת ליום קר כזה.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים
רבע כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ גס
4 שיני שום קצוצות
8 עלי מרווה
שורש פטרוזיליה קלוף חתוך לקוביות קטנות
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות
6 גבעולי סלרי פרוסים
3 קישואים קטנים חתוכים לאורכם ואז לפרוסות של כסנטימטר
חצי כרובית טרייה מופרדת לפרחים
כוס וחצי שעועית לבנה מבושלת קפואה
כוס פארו או גריסי פנינה
מלח, פלפל גרוס
3 כפות רכז עגבניות
איך מכינים
- שמים את השמן, השום והמרווה בסיר גדול ומחממים. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, הגזר, שורש הפטרוזיליה, שורש וגבעולי הסלרי, המלח והפלפל. מטגנים תוך עירבוב כ-3-4 דקות.
- מוסיפים 6 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה.
- מוסיפים את כל שאר החומרים ומוסיפים מים עד כדי כיסוי. מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה. בודקים ומתקנים תיבול.
- בהגשה מוסיפים לכל קערת מרק מעט פסטו (ואם אתם רק צמחוניים, חופן של גבינת פרמזן יתקבל בברכה).
ואם במתכוני חורף עסקינן, נסו גם את המרק הזה: