"פארו": תבשיל חורף איטלקי עם גריסי פנינה

אנחנו שבים לסדרת המנות הטבעוניות שהכנתי עם תמרה בתי, והפעם, בהתאם למזג האוויר: פארו. זהו סוג של חיטה קדומה, שניתן להשיגה בחנויות טבע. מי שלא מוצא, אפשר להשתמש גם בגריסי פנינה, וזה יוצא נהדר לא פחות. אנחנו נכין היום תבשיל-מרקי, חורפי, איטלקי וכה טעים. זו המנה המושלמת ליום קר כזה.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

רבע כוס שמן זית

1 בצל גדול קצוץ גס

4 שיני שום קצוצות

8 עלי מרווה

שורש פטרוזיליה קלוף חתוך לקוביות קטנות

3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות

6 גבעולי סלרי פרוסים

3 קישואים קטנים חתוכים לאורכם ואז לפרוסות של כסנטימטר

חצי כרובית טרייה מופרדת לפרחים

כוס וחצי שעועית לבנה מבושלת קפואה

כוס פארו או גריסי פנינה

מלח, פלפל גרוס

3 כפות רכז עגבניות

 

איך מכינים

  1. שמים את השמן, השום והמרווה בסיר גדול ומחממים. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, הגזר, שורש הפטרוזיליה, שורש וגבעולי הסלרי, המלח והפלפל. מטגנים תוך עירבוב כ-3-4 דקות.
  2. מוסיפים 6 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה.
  3. מוסיפים את כל שאר החומרים ומוסיפים מים עד כדי כיסוי. מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה. בודקים ומתקנים תיבול.
  4. בהגשה מוסיפים לכל קערת מרק מעט פסטו (ואם אתם רק צמחוניים, חופן של גבינת פרמזן יתקבל בברכה).

 

ואם במתכוני חורף עסקינן, נסו גם את המרק הזה:

מרק ערמונים ופטריות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close