עוף סיני עם פלפלים חריפים

רגע לפני שמתחילים, טיפ כללי לבישול סיני באשר הוא:

כדי לבשל אוכל סיני כדאי מאוד שיהיה לכם באופן קבוע את הדברים הבאים:

יין אורז סאושינג
רוטב סויה בהיר
רוטב סויה כהה
שמן צ'ילי (וזה שתכינו לבד על פי המתכון המצורף יהיה אפילו יותר טוב).

 

צלם: ישראל אהרוני

 

ועכשיו למתכון:

מצרכים

לעוף

300 גרם חזה עוף חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ

3 כפות יין אורז

כף סויה

כחצי כוס קורנפלור

3 כפות שמן

3 שיני שום קצוצות

2 ס"מ ג'ינג'ר קלוף חתוך לרצועות אורך דקות

כפית שמן צ'ילי, קנוי או שתכינו לבד (מתכון בהמשך)

4-5 פלפל צ'ילי אדום טרי חתוך לשלושה חלקים לרוחב

5 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות של כ-5 ס"מ

 

לרוטב

3 כפות יין אורז (סאושינג)

2 כפות סויה בהירה

כף סויה כהה

כף סוכר חום

כפית שמן שומשום

מלח, פלפל גרוס

איך מכינים

  1. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
  2. משרים את קוביות העוף ביין האורז וסויה לכשעתיים. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד שהקוביות מצופות בשכבה דקה ולא אחידה.
  3. מחממים שמן חצי עמוק. כשהוא חם מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים תוך עירבוב עדין כדקה וחצי. מוציאים ומסננים.
  4. שמים בווק או מחבת רחבה 3 כפות שמן. כשהוא חם מוסיפים את שמן הצ'ילי, השום והג'ינג'ר ומטגנים תוך עירבוב חצי דקה.
  5. מוסיפים את הצ'ילי והבצל הירוק ומטגנים תוך עירבוב דקה נוספת.
  6. מחזירים את העוף למחבת, מערבבים חצי דקה, מוסיפים את קערית הרוטב, מערבבים ומבשלים יחד תוך עירבוב כדקה-שתיים.
  7. מגישים עם אורז לבן.

שמן צ'ילי

מצרכים

כוס וחצי שמן נייטרלי (בוטנים למשל)

כף פלפל סצ'ואני

3 כוכבי אניס

2 מקלות קינמון

8 תרמילי הל

3 עלי דפנה

כף גרגירי שומר

כף גרגירי פלפל שחור

2 כפות ג'ינג'ר קצוץ

10 שיני שום קצוצות

4\3 כוס שבבי צ'ילי חריפים

כף גדושה מלח

איך מכינים

  1. שמים את האניס, הקינמון, הפלפל הסצ'ואני, גרגרי השומר, ההל והפלפל השחור על מחבת יבשה וקולים על להבה בינונית כמה דקות.
  2. שמים בסיר קטן את השמן עם כל התבלינים, למעט שבבי הצ'ילי. את הצ'ילי שמים בקערית חסינת חום.
  3. מחממים את השמן עם התבלינים על להבה נמוכה מאוד. רק מחממים. לא מרתיחים. מחממים יחד עם התבלינים רבע שעה.
  4. שופכים בזהירות את השמן החם, עם כל התבלינים אל הקערית עם שבבי הצ'ילי, מערבבים רגע ומניחים לזה להתקרר לגמרי.
  5. מעבירים לצנצנת ושומרים במזווה.

 

התחילו לבשל, ותייגו אותי באינסטגרם.

לחובבי החריף, הנה מתכון נוסף שמוקדש רק לכם:

פלפלים חריפים ממולאים

הצטרפו לשיחה

  1. אהרוני היקר,
    בחלק מהמתכונים באתר כתוב פשוט "סויה" בלי לציין אם זאת סויה בהירה או כהה ולעיתים כן מצוין.
    באיזו סויה עדיף להשתמש אם לא מצוין כלום?

  2. היי אהרוני
    שמתי לב שבכל המתכונים האסייאתים אין שימוש בכלל בשמן זית. למה זה?

    1. אהרוני Author says:

      היי יהושע,
      מהסיבה שהמטבחים האסייתים לא עושים שימוש בשמן זית.

  3. שלום אהרוני היקר
    גיליתי לפני זמן קצר את הבלוג שלך ואני מאד אוהבת אותו!!!
    יש לי שאלה כללית:
    בהרבה מתכונים אסייתיים צריך שמן שומשום
    קניתי כזה (100% שמן שומשום בכבישה קרה, צבע שקוף) אבל הוא נראה ממש שמן תמים, האם בזה משתמשים לתיבול? או שיש לי טעות בזה?

    תודה מראש ו- מחכה למתכונים לקראת החגים!!!

    1. אהרוני Author says:

      היי איה,
      כיף גדול לשמוע!
      זה לא השמן הנכון. חפשי שמן שומשום סיני, הוא כהה יותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close