עוגת ערמונים שהיא שוס (לפסח, ובכלל)

נתחיל מהסוף – מדובר בעוגה שהיא שוס. הכנתי אותה לראשונה מזמן, בכלל בלי לחשוב על פסח, אלא כי יש לי אובססיה רבת שנים לערמונים. אין מילים בפי (וזה נדיר) לתאר כמה היא טעימה, ואגב, כמה קל להכין אותה. היא רכה-רכה ומתוקה (אך לא מדי), ורק במקרה אין בה קמח. הרי ערמונים הם עמילניים למדי ולא זקוקים לשום תוספת. המרקם שנוצר הוא כה עסיסי וקל בעת ובעונה אחת, שמזמן היא כבר הפכה לאורחת קבועה בארוחות השישי של משפחת אהרוני. והנה הגיע פסח, ועכשיו תורה לככב גם אצלכם.

קלה להכנה באופן שערורייתי – כבר אמרנו? אם אתם לא מאמינים לי, גשו לעמוד האינסטגרם שלי וראו את הסרטון שמראה איך הכנתי את העוגה שלי.

העוגה בהשראתה של שרון היינריך, חברה ונציגתי בעולם לענייני ערמונים מסוכרים.

 

מצרכים

400 גרם ערמונים קלופים בוואקום

כוס ורבע סוכר (אני השתמשתי בסוכר חום בהיר ויצאה מתיקות עדינה מאוד. מי שאוהב מתיקות עזה יותר שישתמש בסוכר לבן).

2 כפיות תמצית וניל

3 ביצים

2 מיכלי שמנת מתוקה (250 מ"ל כל אחד)

3 כפות קורנפלור

 

איך מכינים

  1. שמים את הערמונים במעבד מזון עם הסוכר, הוניל והשמנת ומעבדים לתערובת חלקה למדי.
  2. מוסיפים את הביצים וקורנפלור ומערבלים לתערובת אחידה.
  3. יוצקים לתבנית קפיצית של 24 ס"מ, מרוחה בחמאה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות (טורבו) כ-50-60 דקות עד שהעוגה יציבה.
  5. מקררים.

 

לציפוי יש שתי אפשרויות

  1. כשהעוגה קרה:
  2. אפשר לצפות בשוקולד (200 גרם שוקולד מריר או חלב לבחירתכם מומסים עם כף חמאה או שמן).
  3. או בציפוי שמנת חמוצה : 2 מיכלי שמנת חמוצה מעורבבים עם כף סוכר. מורחים על העוגה הקרה ואופים יחד עוד כחמש דקות.

ונסו גם את הקינוח הזה, שמתאים גם הוא לפסח:

קרם קרמל קלאסי, קלי קלות

הצטרפו לשיחה

  1. נארה מושלם גם קל וטעים. האם ניתן להשתמש בשמנת צמחית?

    1. אהרוני Author says:

      היי דניאל,
      אכן קלי קלות. אפשר להשתמש בשמנת צמחית.

      1. הי , באיזה ערמונים בווקום ? אלו שנמכרים בסופרים או שיש להשיג משהו אחר?

        1. אהרוני Author says:

          היי יפה,
          אלה מהסופר.

      2. הכנתי את העוגה והיתה יותר משעה בתנור ועדיין לא נאפתה באמצע. מה הסיבה?

        1. אהרוני Author says:

          היי רוית,
          יכול להיות שהיא לא הייתה על מצב טורבו?

        2. מיטל says:

          גם לי זה קרה, ממש מבאס ..

  2. omg!!! איזה כיף לקרוא וכמה טעים זה הולך להיות, מתכננת להכין אותה בצימר(ון) דלאקס הפריזאי שלנו. נשיקות איש ערמונים.

    1. אהרוני Author says:

      נשיקות!

  3. זה יהיה טעים אם נהפוך את העוגה לפרווה עם שמנת צימחית ?

    1. אהרוני Author says:

      היי ליאת,
      לא ניסיתי אבל אני חושב שזה יכול לעבוד בלי בעיה.

      1. היי
        האם אפשר עם קרם קוקוס כתחליף לפרווה?

        1. אהרוני Author says:

          היי שי,
          אפשר.

          1. שלום,
            האם היא צריכה לצאת נורא נןרא רטובה?

          2. אהרוני Author says:

            היי מעיין,
            היא לא אמורה לצאת נורא רטובה, אלא לחה קלות כמו עוגה בחושה עסיסית. תני לה עוד כמה דקות על מצב טורבו בפעם הבאה.

  4. נראה מעולה! מה אפשר במקום קורנפלור לאלו המקפידים לא לאכול קטניות?

    1. אהרוני Author says:

      היי הדר,
      קמח תפוחי אדמה.

  5. אפשר להשתמש במחית ערמונים מוכנה?

    1. אהרוני Author says:

      היי חגית,
      אפשר.

  6. שרית משה says:

    איך נהפוך את העוגה לתבנית 26 בכמה להכפיל את הכמויות

    1. אהרוני Author says:

      היי שרית,
      תוסיפי 50 אחוז לכמות.

  7. הכנתי את העוגה ויצאה מושלמת!! נכנסת לפנתיאון העוגות הקבועות!

    1. אהרוני Author says:

      איזה כיף לשמוע!

  8. היי אהרוני! האם מדובר על הערמונים הקלויים וקלופים שניתן להשיג בארץ בכל סופר?

    1. אהרוני Author says:

      היי אלה,
      בדיוק אלה.

  9. דינה קראוז says:

    ללא אבקת אפייה?

    1. אהרוני Author says:

      ללא

      1. דינה קראוז says:

        עשיתי בתבנית 26. יצא טעים מאוד. תודה על המתכון.

  10. השמנת הפכה לחמאה במעבד מזון 🙁

    1. אהרוני Author says:

      בערבוב עם הערמונים היא יצאה ככה?

  11. נראית עוגה מעולה. אני מתכננת להכין אותה לערב החג. האם אפשר לעשות אותה נגיד יומיים לפני ולשמור במקרר? או שעדיף קרוב יותר לליל הסדר?

    1. אהרוני Author says:

      כמובן שעדיף כמה שיותר קרוב, אבל גם להכין יום-יומיים לפני ולשמור במקרר זה מעולה.

  12. האם העוגה צריכה להשמר במקרר?

    1. אהרוני Author says:

      כן, בכלי אטום במקרא היא תשמר בערך ארבעה ימים.

      1. האם לעשות את הקרם שוקולד ואז להכניס למקרר?

        1. אהרוני Author says:

          היי ענבל,
          אפשר ככה ואפשר ככה. העיקר לשים את הקרם שוקולד על עוגה קרה לגמרי.

  13. היי, מצאתי ערמוני קלופים אבל לא בואקום. של וילי פוד. זה יכול להתאים? או שחייבים בואקום? תודה וחג שמח

    1. אהרוני Author says:

      היי סתיו,
      לא חייבים בואקום, מה שמצאת זה מצוין.

  14. אפשר להוסיף מעט אגוזים קצוצים לדעתך, או שזה יכביד על המסה?

    1. אהרוני Author says:

      היי שרית,
      לדעתי אפשר להוסיף וזה יהיה נהדר.

  15. עוגה טעימה, האם הציפוי שמנת בתנור לא נמס לגמרי?

    1. אהרוני Author says:

      היי לי, תודה רבה.
      לא, הוא לא נמס אלא מתייצב, כמו בעוגות גבינה של פעם.

  16. הכנתי לליל הסדר (בגרסה פרווה עם שמנת צמחית) ויצאה מעולה!
    עלה רעיון לנסות לשדרג ולהוסיף לה קוביות תפוחים מבושלים או מגורדים, האם יעבוד לדעתך?

    1. אהרוני Author says:

      היי ליאת,
      איזה כיף לשמוע. בהחלט יכול לעבוד בעיניי, עדכני…

  17. אוהבת ערמונים says:

    תודה על מתכונים נפלאים. אני מכינה רבים מהמתכונים מהבלוג וקוצרת מחמאות.
    הכנתי את העוגה ושתי שאלות לי: העוגה נותרה רטובה מאד, עם מרקם של פודינג אפוי. האם כך היא אמורה להיות? הכנתי עם סוכר לבן והצבע של העוגה אפרפר ולא מפתה. האם הצבע הכהה של עוגתך הוא בזכות הסוכר החום?

    1. אהרוני Author says:

      היי אוהבת ערמונים,
      העוגה לא אמורה להיות רטובה מאוד אלא לחה קלות. נסי לתת לה עוד כמה דקות בתנור (על מצב טורבו). ובנוגע לצבע, נסי אותה עם סוכר חום בפעם הבאה ותראי אם הצבע יצא יותר מצודד. אבל בכל מקרה יש עליה ציפוי שמייפה אותה מאוד…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close