נתחיל מהסוף – מדובר בעוגה שהיא שוס. הכנתי אותה לראשונה מזמן, בכלל בלי לחשוב על פסח, אלא כי יש לי אובססיה רבת שנים לערמונים. אין מילים בפי (וזה נדיר) לתאר כמה היא טעימה, ואגב, כמה קל להכין אותה. היא רכה-רכה ומתוקה (אך לא מדי), ורק במקרה אין בה קמח. הרי ערמונים הם עמילניים למדי ולא זקוקים לשום תוספת. המרקם שנוצר הוא כה עסיסי וקל בעת ובעונה אחת, שמזמן היא כבר הפכה לאורחת קבועה בארוחות השישי של משפחת אהרוני. והנה הגיע פסח, ועכשיו תורה לככב גם אצלכם.
קלה להכנה באופן שערורייתי – כבר אמרנו? אם אתם לא מאמינים לי, גשו לעמוד האינסטגרם שלי וראו את הסרטון שמראה איך הכנתי את העוגה שלי.
העוגה בהשראתה של שרון היינריך, חברה ונציגתי בעולם לענייני ערמונים מסוכרים.
מצרכים
400 גרם ערמונים קלופים בוואקום
כוס ורבע סוכר (אני השתמשתי בסוכר חום בהיר ויצאה מתיקות עדינה מאוד. מי שאוהב מתיקות עזה יותר שישתמש בסוכר לבן)
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים
2 מיכלי שמנת מתוקה (250 מ"ל כל אחד)
3 כפות קורנפלור
כפית אבקת אפיה
איך מכינים
- שמים את הערמונים במעבד מזון עם הסוכר, הוניל והשמנת ומעבדים לתערובת חלקה למדי.
- מוסיפים את הביצים, אבקת האפיה והקורנפלור ומערבלים לתערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית קפיצית של 24 ס"מ, מרוחה בחמאה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות (טורבו) כ-50-60 דקות עד שהעוגה יציבה.
- מקררים.
לציפוי יש שתי אפשרויות
- כשהעוגה קרה:
- אפשר לצפות בשוקולד (200 גרם שוקולד מריר או חלב לבחירתכם מומסים עם כף חמאה או שמן).
- או בציפוי שמנת חמוצה : 2 מיכלי שמנת חמוצה מעורבבים עם כף סוכר. מורחים על העוגה הקרה ואופים יחד עוד כחמש דקות.
ונסו גם את הקינוח הזה, שמתאים גם הוא לפסח:
נארה מושלם גם קל וטעים. האם ניתן להשתמש בשמנת צמחית?
היי דניאל,
אכן קלי קלות. אפשר להשתמש בשמנת צמחית.
הי , באיזה ערמונים בווקום ? אלו שנמכרים בסופרים או שיש להשיג משהו אחר?
היי יפה,
אלה מהסופר.
הכנתי את העוגה והיתה יותר משעה בתנור ועדיין לא נאפתה באמצע. מה הסיבה?
היי רוית,
יכול להיות שהיא לא הייתה על מצב טורבו?
גם לי זה קרה, ממש מבאס ..
omg!!! איזה כיף לקרוא וכמה טעים זה הולך להיות, מתכננת להכין אותה בצימר(ון) דלאקס הפריזאי שלנו. נשיקות איש ערמונים.
נשיקות!
זה יהיה טעים אם נהפוך את העוגה לפרווה עם שמנת צימחית ?
היי ליאת,
לא ניסיתי אבל אני חושב שזה יכול לעבוד בלי בעיה.
היי
האם אפשר עם קרם קוקוס כתחליף לפרווה?
היי שי,
אפשר.
שלום,
האם היא צריכה לצאת נורא נןרא רטובה?
היי מעיין,
היא לא אמורה לצאת נורא רטובה, אלא לחה קלות כמו עוגה בחושה עסיסית. תני לה עוד כמה דקות על מצב טורבו בפעם הבאה.
האם אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה? תודה וחג שמח
היי, כן
נראה מעולה! מה אפשר במקום קורנפלור לאלו המקפידים לא לאכול קטניות?
היי הדר,
קמח תפוחי אדמה.
אפשר להשתמש במחית ערמונים מוכנה?
היי חגית,
אפשר.
איך נהפוך את העוגה לתבנית 26 בכמה להכפיל את הכמויות
היי שרית,
תוסיפי 50 אחוז לכמות.
הכנתי את העוגה ויצאה מושלמת!! נכנסת לפנתיאון העוגות הקבועות!
איזה כיף לשמוע!
היי אהרוני! האם מדובר על הערמונים הקלויים וקלופים שניתן להשיג בארץ בכל סופר?
היי אלה,
בדיוק אלה.
ללא אבקת אפייה?
ללא
עשיתי בתבנית 26. יצא טעים מאוד. תודה על המתכון.
השמנת הפכה לחמאה במעבד מזון 🙁
בערבוב עם הערמונים היא יצאה ככה?
הכנתי את העוגה בפעם הראשונה, העוגה הזו מושלמת! אפילו לא שמתי ציפוי, כי כל ביס הוא תענוג של טעמים גם ללא ציפוי!
תודה רבה על מתכון כ"כ מיוחד ומעניין.
כיף לשמוע!
הכנתי את העוגה עם קרם קוקוס ובשלב הראשון במיקסר עם הערמונים המאסה התפרקה לי. למה זה קרה? האם אפשר לתקן
היי נגה, אני מצטער אני אבל לא יודע למה המסה התפרקה לך. נשמע שאם היא התפרקה אי אפשר לתקן אותה וצריך להכין חדשה
נראית עוגה מעולה. אני מתכננת להכין אותה לערב החג. האם אפשר לעשות אותה נגיד יומיים לפני ולשמור במקרר? או שעדיף קרוב יותר לליל הסדר?
כמובן שעדיף כמה שיותר קרוב, אבל גם להכין יום-יומיים לפני ולשמור במקרר זה מעולה.
האם העוגה צריכה להשמר במקרר?
כן, בכלי אטום במקרא היא תשמר בערך ארבעה ימים.
האם לעשות את הקרם שוקולד ואז להכניס למקרר?
היי ענבל,
אפשר ככה ואפשר ככה. העיקר לשים את הקרם שוקולד על עוגה קרה לגמרי.
היי, מצאתי ערמוני קלופים אבל לא בואקום. של וילי פוד. זה יכול להתאים? או שחייבים בואקום? תודה וחג שמח
היי סתיו,
לא חייבים בואקום, מה שמצאת זה מצוין.
אפשר להוסיף מעט אגוזים קצוצים לדעתך, או שזה יכביד על המסה?
היי שרית,
לדעתי אפשר להוסיף וזה יהיה נהדר.
עוגה טעימה, האם הציפוי שמנת בתנור לא נמס לגמרי?
היי לי, תודה רבה.
לא, הוא לא נמס אלא מתייצב, כמו בעוגות גבינה של פעם.
הכנתי לליל הסדר (בגרסה פרווה עם שמנת צמחית) ויצאה מעולה!
עלה רעיון לנסות לשדרג ולהוסיף לה קוביות תפוחים מבושלים או מגורדים, האם יעבוד לדעתך?
היי ליאת,
איזה כיף לשמוע. בהחלט יכול לעבוד בעיניי, עדכני…
תודה על מתכונים נפלאים. אני מכינה רבים מהמתכונים מהבלוג וקוצרת מחמאות.
הכנתי את העוגה ושתי שאלות לי: העוגה נותרה רטובה מאד, עם מרקם של פודינג אפוי. האם כך היא אמורה להיות? הכנתי עם סוכר לבן והצבע של העוגה אפרפר ולא מפתה. האם הצבע הכהה של עוגתך הוא בזכות הסוכר החום?
היי אוהבת ערמונים,
העוגה לא אמורה להיות רטובה מאוד אלא לחה קלות. נסי לתת לה עוד כמה דקות בתנור (על מצב טורבו). ובנוגע לצבע, נסי אותה עם סוכר חום בפעם הבאה ותראי אם הצבע יצא יותר מצודד. אבל בכל מקרה יש עליה ציפוי שמייפה אותה מאוד…
היי, האם ניתן להחליף את השמנת המתוקה בחלב?
היי עדי,
לא ניתן, בחלב אין את אחוזי השומן הדרושים.
העוגה הזאת היא אכן שוס!
הכנתי אותה פרווה, עם ציפוי שוקולד.
כלכך קלה להכנה, וכל כך טעימהההההה
פשוט נעלמה במהירות
כיף לשמוע!
כוס ורבע סוכר – הכוונה לכוס של 250 מ"ל? תודה
האם ניתן להקפיא את העוגה?
היי אורי, אפשר