עוגת דובדבנים הפוכה

אמנם הדובדבנים רק בתחילת עונתם, אבל אני מציע להתחיל להתכונן כבר עכשיו. עם עוגה כזו לא כדאי לחכות: היא יפהפיה, מרשימה, טעימה נורא, ופשוטה למדי להכנה. התחילו לאפות.

 

מצרכים

לבצק

275 גר' חמאה רכה

250 גר' אבקת סוכר

4 ביצים

250 גר' קמח תופח

כפית תמצית וניל

קליפה מגורדת מלימון אחד

 

לדובדבנים

500 גר' דובדבנים טריים מגולענים

1 כוס סוכר

1 כף דבש

2 כפות ברנדי

30 גר' חמאה

1 כפית תמצית וניל

 

להגשה

מעט שמנת חמוצה (אופציונלי)

 

איך מכינים

  1. שמים את החמאה ואבקת הסוכר בקערת המיקסר ומקציפים עד שמתקבלת תערובת תפוחה וקטיפתית למראה.
  2. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה. מקררים.
  4. להכנת הדובדבנים: שמים את כל החומרים במחבת רחבה ומבשלים על להבה גבוהה כשלוש דקות.
  5. מסננים היטב (ושומרים את נוזלי הסינון, כרוטב לעוגה). מקררים מעט.
  6. שמים את הדובדבנים בתחתית של כלי אפיה עגול (פיירקס או כל כלי חסין חום אחר, לא תבנית קפיצית) בקוטר של 24 ס"מ. מוסיפים כרבע כוס מנוזלי הסינון. דוחסים ומהדקים מעט את הדובדבנים לתחתית הכלי ומקררים היטב במקרר למשך שעה.
  7. מורחים עם כף רטובה את הבצק על הדובדבנים לשכבה אחידה. שכבת הבצק צריכה להיות בעובי של כ-2 ס"מ.
  8. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות עד שהבצק יציב לגמרי.
  9. מוציאים מהתנור ומחכים כעשר דקות. הופכים את העוגה על צלחת הגשה.
  10. מגישים עם מעט שמנת חמוצה ומעט מנוזלי הסינון.

למתכון דובדבנים נוסף, שאני אוהב מאוד:

כופתאות במילוי דובדבנים

הצטרפו לשיחה

  1. הי!
    מה במקום קמח תופח? קמח ואבקת אפיה?
    ובאופן כללי אשמח ליעוץ- כי אינני נוהגת לקנות קמח תופח בכלל הביתה ואני אופה הרבה. האם אתה ממליץ?
    תודה!

    1. אהרוני Author says:

      היי שני,
      את יכולה להחליף בקמח רגיל ואבקת אפיה. ככלל- כפית אבקת אפיה על כל כוס קמח.

  2. הי. האם אפשר להשתמש בדובדבנים קפואים? זה משנה את הטיפול בהם?

    1. אהרוני Author says:

      זה נהדר גם עם קפואים ולא משנה את השימוש בהם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close