עוגת ביסקוויטים – הגרסה המשוכללת

"אוי, גם כן אתה והסנוביות שלך", אמרה לי חברתי, חובבת מושבעת של עוגת ביסקוויטים.  "אתה סתם נודניק וסנוב חסר תקנה. זו עוגה פשוטה ונהדרת עם טעם של פעם. אתה סתם מתעקש. תכין ותראה בעצמך".

סנוב, אמרת? אין בעיה. הכנתי גם הכנתי. עשיתי "גרסת כיסוי" משל עצמי, משוכללת ונהדרת. את הפתיבר המסורתי החלפתי בעוגיות לוטוס, שאותן טבלתי בחלב מחוזק בכמות נדיבה של ליקר קפה משובח. את הקרם המסורתי הפכתי לקרם מסקרפונה עשיר, שלאור מחאותיה של חברתי הסכמתי להוסיף לו בכל זאת גם פודינג וניל.

חברתי הנודניקית טעמה, עצמה את עיניה בריכוז ובהנאה, נישקה אותי במצח ואמרה ברכות: "אתה רואה? כשאתה רוצה אתה יכול".

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

עוגת ביסקוויטים

מצרכים

2 חבילות עוגיות לוטוס, כל חבילה 250 גרם (גם פתי בר או עוגיות חמאה דקות ושטוחות יתאימו)

1 כוס חלב

רבע כוס ליקר קפה (או אחר)

 

לקרם

2 קופסאות גבינת מסקרפונה (כל קופסה 250 גרם)

1 מיכל שמנת מתוקה

כוס חלב

1 שקית פודינג וניל

4\3 כוס סוכר

כפית תמצית וניל אמיתית

 

עוד צריך

רבע כוס אבקת קקאו משובח

 

לציפוי

150 גרם שוקולד מריר משובח

4\3 מיכל שמנת מתוקה

כפית תמצית וניל אמיתית

 

איך מכינים

מכינים את הקרם

  1. מכינים תבנית מלבנית בגודל 20 על 22 ס"מ.
  2. שמים את כל חומרי הקרם בקערת המיקסר. מקציפים כמה דקות עד שמתקבל קרם תפוח ויציב מאד.
  3. מערבבים בקערה את החלב והליקר. טובלים את העוגיות אחת אחת טבילה מהירה בתערובת החלב ומרפדים שכבה ראשונה בתחתית התבנית.
  4. מורחים מחצית מכמות הקרם על הביסקווטים. מפזרים מעל מחצית מכמות הקקאו בעזרת מסננת קטנה.
  5. מכסים את הקרם בשכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בתערובת החלב.
  6. מורחים את מחצית הקרם הנותרת ומפזרים עליה את שאר הקקאו.
  7. מכסים בשכבה אחרונה של ביסקוויטים רטובים.

 

מכינים את הציפוי

  1. בסיר קטן מבשלים את השמנת והווניל לסף רתיחה. מורידים מהאש, מוסיפים את קוביות השוקולד, ממתינים דקותיים ומערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה, מבריקה וחלקה.
  2. מחכים כעשר דקות עד שהתערובת מתקררת אבל עדיין נוזלית דיה. יוצקים את הציפוי על העוגה.
  3. מכסים בניילון נצמד ומקררים כמה שעות טובות עד להגשה.

 

אפשר גם

  1. לחלק את הקרם לשניים. לחלק אחד להוסיף 100 גרם שוקולד מומס, אבל לא כשהוא מאד חם. חכו שיתקרר, קצת לפני שהוא ממש מתקשה שוב וערבבו אותו עם חצי מכמות הקרם.
  2. תקבלו עוגה " דו-קרמית" שקומה אחת שלה היא עם קרם שוקולד ואחת עם קרם וניל.

ונסו גם את הטירמיסו השמיימי הזה:

טירמיסו הכי קלאסי שיש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close