עגבניות שרי של יום שישי (וכל מה שאפשר לעשות איתן)

את המתכון הזה של עגבניות שרי צלויות, אני מכין – באמת באמת – בכל יום שישי. היחס בין כמה שהן טעימות לבין כמה שקל להכין אותן הוא כמעט מביך. השילוב של עגבניות, שמן זית טוב, חומץ בלסמי ועשבי תיבול נחוץ בחיים של כולנו. ודבר נוסף שאני אוהב בעגבניות האלה, מאוד, זה כמות המנות המגוונות הנוספות שאפשר להכין מהן. כזהו המתכון היום, של מנת הבסיס שהיא העגבניות הצלויות, וכל מה שאפשר להכין מהן.

הן נשמרות נהדר במקרר ולפיכך אני מכין כמות גדולה מהן. כל בני הבית נהנים מהן אחר כך כל השבוע.

 

עגבניות שרי צלויות

מצרכים

קילו וחצי עגבניות שרי טריות מאוד, מכל הצבעים, שטופות היטב

חצי כוס שמן זית

שליש כוס חומץ בלסמי

כף סוכר חום

פלפל צ'ילי אדום חתוך לפרוסות עבות

12 שיני שום קלופות

3 עלי דפנה

10 עלי מרווה

5 גבעולי תימין

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. שמים את כל המצרכים בתבנית צלייה ומערבבים היטב.
  2. מכסים בנייר כסף ואוטמים את התבנית היטב.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ל-45 דקות. אחרי כחצי שעה בתנור, תנו עירבוב יסודי ועדין לעגבניות והמשיכו בצלייה.
  4. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר.

 

מה עושים איתן?

  1. אני מניח קערה גדולה של העגבניות על השולחן, ולידה אפשר להניח: פרוסות חלה קלויות (או לא קלויות) וגבינת פטה מפוררת. כל אחד יכול להרכיב לו ברוסקטה של חלה קלויה ועליה ערימה של העגבניות הצלויות, ולא לשכוח לזלוף בנדיבות מהמיץ שבתבנית מעל הכל, שייספג בחלה. פירורי גבינה, בזיליקום, וזהו. עונג שבת של ממש.
  2. אם תרסקו את העגבניות עם מוט ריסוק או בבלנדר יתקבל רוטב עגבניות עשיר וטעים במיוחד שאפשר לשדך אליו הרבה דברים: ראשית שיהיה ברור, זה רוטב עגבניות הכי טעים לפסטה שאתם מכירים: בשלו חבילת פסטה, סננו אותה והוסיפו אליה מהרוטב החם. ערבבו, הוסיפו חופן עלי בזיליקום טריים, פרמזן ותבינו על מה אני מדבר.

 

עוד מנת פסטה

  1. שימו 2 כוסות של עגבניות צלויות עם חצי כוס מהנוזלים במחבת גדולה ורחבה.
  2. הוסיפו 12 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס, וחממו לרתיחה.
  3. הוסיפו למחבת חבילת פסטה פפרדלה שבושלה במדויק וערבבו חצי דקה. כבו את האש, ערבבו פנימה חופן עלי בזיליקום.
  4. פרמז'ן ואיזה כיף לכם.

 

טרטר דג ים עם רוטב עגבניות צלויות

עגבניות שרי של יום שישי (וכל מה שאפשר לעשות איתן)
עגבניות שרי של יום שישי (וכל מה שאפשר לעשות איתן)
צלם: שי נייבורג

 

מצרכים

400 גרם פילה דג ים טרי

2 פלפל אדומים קלויים מנוקים וקלופים

1 בצל שאלוט קצוץ דק

חצי פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק

רבע כוס שמן זית

4 כפות מיץ ליים או לימון

מלח גס, פלפל גרוס

כ-20 עלי בזילקום פרוסים דק

כוס וחצי רוטב מרוסק של עגבניות צלויות

מעט שמן זית לזילוף

 

איך מכינים

  1. חותכים את הדג לקוביות של כחצי ס"מ ושמים בקערה.
  2. חותכים את הפלפלים הקלויים לקוביות קטנות.
  3. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים.
  4. יוצקים מהרוטב לארבע צלחות. מניחים על כל צלחת ערימה של הטרטר, זולפים סביב מעט שמן זית ומגישים.

 

גבינת חלומי צלוייה עם עגבניות שרי צלויות

מצרכים

מעט שמן זית

4 פרוסות עבות של גבינת חלומי

8 עלי אורגנו

כוס וחצי עגבניות צלויות עם שליש כוס מהנוזלים

8 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס

3 בצלים ירוקים קצוצים

 

איך מכינים

  1. מורחים מחבת טפלון במעט שמן זית. כשהיא חמה צורבים את הגבינה כדקה וחצי מכל צד עד שהיא זהובה יפה.
  2. מניחים את הגבינה על צלחות. מערבבים את העגבניות עם הזיתים והבצל הירוק, מניחים חופן על הגבינה ומגישים מיד.

 

סלמון עם עגבניות צלויות

מצרכים

4 נתחים של פילה סלמון, כ-160 גרם כל אחד

מעט שמן זית

מלח, פלפל גרוס

4 עלי מרווה

2 כוסות עגבניות צלויות, עם כמחצית כוס נוזלי הצלייה

חופן עלי בזיליקום טריים

 

איך מכינים

  1. ממליחים ומפלפלים את נתחי הדג. מדביקים על כל נתח עלה מרווה, על צד הבשר.
  2. מורחים מחבת טפלון גדולה במעט שמן זית ומחממים. כשהשמן חם מניחים את הדגים עם צד העור כלפי מטה, וצורבים כשלוש-ארבע דקות על כל צד. הופכים בעדינות עם מלקחיים וצורבים עוד 2 דקות על כל שלושת הצדדים הנותרים.
  3. יוצקים למחבת את העגבניות עם הנוזלים ומבשלים יחד עוד כדקה-שתיים תוך כדי שיוצקים מנוזלי המחבת על הדגים.
  4. מניחים על צלחות, מפזרים את עלי הבזיליקום ומגישים.

 

קציצות בשר עם עגבניות צלויות

מצרכים

לקציצות:

1 ק"ג בשר טחון

2 ביצים

3 פרוסות חלה רטובות, סחוטות ומרוסקות לעיסה (וממש לא מחסכנות או מקמצנות, אלא בשל המרקם ה נעים שהן מוסיפות לקציצות)

1 בצל גדול קצוץ דק

3-4 שיני שום קצוצות דק

צרור של פטרוזיליה קצוצה או כוסברה קצוצה. לכל אחד מאלה אפשר להוסיף גם כחצי כוס נענע קצוצה דק

מלח, פלפל שחור גרוס

 

כמות שלמה של עגבניות צלויות

 

איך מכינים

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה. מכסים ושמים במקרר לשעה לפחות לאיחוד טעמים.
  2. אחרי שתערובת הקציצות מוכנה ומתובלת, טעמו ממנה מעט ותקנו את התיבול. אחרי הטיגון קשה לתקן טעויות.
  3. צרים מהתערובת קציצות בידיים רטובות. כך הן תהיינה חלקות ויפות. כדאי להכין קערת מים ומידי פעם לטבול ולהרטיב את הידיים.
  4. טובלים את הקציצות מכל צידיהן בפירורי לחם ומטגנים בשמן זית עד שהן מוכנות.
  5. מרסקים 4\3 מכמות העגבניות במוט ריסוק ושמים בסיר רחב ושטוח. מביאים לרתיחה, מכניסים פנימה את הקציצות ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
  6. מוסיפים את העגבניות השלמות, מערבבים בעדינות דקה נוספת ומגישים.
  7. גם כאן, חופן בזיליקום יתקבל בברכה.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ונסו גם את המתכון הנהדר הזה, של כרעיים צלויות עם עגבניות שרי:

כרעיים צלויות עם עגבניות שרי צבעוניות

הצטרפו לשיחה

  1. אז העגבניות כבר מעל לשעה בתנור ולא מתחילות להראות כמו התמונה. הריח בבית משגע, אבל אני צריכה יותר פרטים. האם אחרי חצי שעה להסיר את האלומיניום? אולי להעלות טמפרטורה?

    1. אהרוני Author says:

      היי שרי
      המלצתי היא פשוט ללכת על עוד זמן. זה ייצא נהדר.

  2. עמית פלד says:

    שלוש מילים, פ-ג-ז.
    גם אצלי לקח יותר מ- 45 דקות, אבל היה שווה לחכות כל רגע, (אחרי העירבוב של החצי שעה הורדתי את נייר הכסף).
    התחלנו ל "טעום" ברגע שקצת התקרר ולמחרת עם פסטה, as-is, בלי לטחון עם העגבניות והרוטב.

    1. אהרוני Author says:

      תענוג, איזה כיף לשמוע.

    2. מתכון נהדר! הכנתי כבר כמה פעמים, בפעם האחרונה נשארה כמות יפה, כמה זמן ניתן לשמור במקרר?

      1. אהרוני Author says:

        כיף לשמוע! עד שבוע

    3. חג שמח! אם אני מכינה את העגבניות עכשיו ומגישה בערב, כדאי לשמור אותן במקרר או בטמפ' החדר?

      1. אהרוני Author says:

        עד הערב בטמפטרטורת החדר, ומה שנשאר אחר כך במקרר.

  3. הכנתי, טחנתי והגשתי בקערית על שולחן השישי המשפחתי. חלק שמו ליד הדג, חלק ליד העופות או הבשר. כולם אהבו מאוד. הילדים (חובבי עגבניות מושבעים) שאלו למה זה חריף. בפעם הבאה אכין כפול, חצי בלי חריף…:) תודה רבה.

    1. אהרוני Author says:

      היי דרורה, איזה כיף לשמוע. בהחלט מומלץ להכפיל כמויות ולהנות מהן כל השבוע

  4. וואי וואי וואי, איזה טעים !!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close