עגבניות צלויות תמיד נמצאות אצלי על שולחן השבת באופן כזה או אחר. לפעמים אלה "עגבניות שרי של יום שישי", ולפעמים אלה דווקא עגבניות גדולות, חצויות וצלויות כפי שהן או עם תוספת קטנה ושובבה מלמעלה. הפעם מדובר בעגבניות צלויות ועסיסיות עם ממרח טפנד וגבינת מוצרלה שלאחרונה אני מכין ללא הפסקה.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים
6 עגבניות גדולות, בשלות, חצויות לרוחבן
שמן זית עדין
מלח, פלפל גרוס
טפנד זיתים שחורים
שני כדורים גדולים של מוצרלה בפאלו (אם אתם טבעונים, פשוט וותרו על הגבינה. העגבניות נהדרות גם בלעדיה).
12 עלי בזיליקום
איך מכינים
מניחים את העגבניות בתבנית עם הצד החתוך כלפי מעלה.
מטפטפים עליהן מעט שמן זית, מורחים מעט טפנד ומניחים קרע של מוצרלה על כל עגבנייה. על הגבינה מניחים עלה בזיליקום אחד.
ככה הן נראות לפני הצלייה:

צילום: שי נייבורג
ממליחים ומפלפלים קלות (הטפנד כבר מלוח למדי).
מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל-20-25 דקות.
וככה הן נראות אחרי הצלייה:

צילום: שי נייבורג
ולמי שמעדיף את גרסת השרי:
נראה נפלא. מה אפשר במקום טפנד? תודה.
תודה צפירה,
את יכולה להחליף בפסטו למשל.