האמריקאים ידועים בחיבתם להגזמות. את שבלולי הקינמון האהובים, למשל, ("סינמון רול", אם מתעקשים לדייק) הם ראו לנכון לקחת צעד אחד קדימה. כי למה להסתפק בשבלולי שמרים תפוחים ומתוקים כשאפשר להוסיף גם תערובת סמיכה וסטיקית לכל העסק? הגזמה מוגזמת ביותר, ובעיניי, מבורכת לגמרי. מדובר אם כן בתערובת של שמנת מתוקה, חמאה, סוכר חום, וניל ואגוזים שבורים שבזמן האפיה הופכת למעין קרמל-טופי סמיך ונהדר. היא נדבקת לתחתיות השבלולים ומצפה אותם בנדיבות רבה.
והתוצאה? סטיקית, מוגזמת ומענגת מאוד.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים
לבצק
3 וחצי כוסות קמח מנופה
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
מעט מלח
חצי כוס חלב חמים
80 גרם חמאה מומסת
2 ביצים טרופות
רבע כוס ברנדי (אפשר בלי ואז להוסיף עוד חלב בכמות זהה)
כפית תמצית וניל
איך מכינים
- שמים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים.
- מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבלים עם קרס הלישה. לשים כעשר דקות, עד שהבצק חלק וגמיש.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעתיים-שלוש.
למילוי
50 גרם חמאה מומסת
כוס סוכר
2 כפות קינמון טחון
חופן שקדים פרוסים
לטופי קראמל
כוס סוכר חום
מיכל שמנת מתוקה להקצפה
60 גרם חמאה
כפית וניל
100 גרם שקדים פרוסים
איך מכינים
- מערבבים את הסוכר והקינמון בקערית.
- מכינים את הרוטב הסטיקי: שמים את השמנת, החמאה, הסוכר החום והוניל בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
- מבשלים כחמש דקות תוך עירבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט.
מרדדים את הבצק לעלה מלבני דק ככל האפשר, אורכ כ-50 ס"מ, ורוחבו כ-35 ס"מ.
מורחים על הבצק המרודד את החמאה המומסת:
מפזרים מעל את חופן השקדים:
ואחר כך את תערובת הסוכר-קינמון מעל:
מהדקים מעט עם כף היד.
מגלגלים במהודק לגליל ארוך (50 ס"מ, כן?):
וחותכים ל-12 פרוסות ברוחב שווה:
יוצקים את הטופי-קרמל לתבנית פיירקס מלבנית:
ומפזרים עליה את השקדים הפרוסים:
מעמידים את השבלולים בתבנית כשהם עומדים במרחקים שווים אלה מאלה:
- מכסים את התבנית במגבת לחה לתפיחה נוספת של כחצי שעה.
- אופים בחום של 180 מעלות כחמישים דקות, עד שהמאפה תפוח ושחום.
- מוציאים מהתנור ומחכים כעשר דקות.
- מניחים על התבנית מגש והופכים (תיזהרו, כי הטופי למטה חם ונוזלי מעט). מסירים את התבנית.
ואם במאפים מתוקים ומוגזמים עסקינן, נסו גם את זה: