יש מנות שלעולם לא יימאס לי מהן. מרק תירס, למשל, תמיד בא לי טוב. במיוחד בשלב הזה של השנה, כשאנחנו בפתחו של החורף. גם אתם רצים להכין מרק כשאתם מבחינים בסימן ראשון, גם אם קלוש ביותר של חורף? לי מספיק משב רוח קל שבקלים והסיר כבר על האש. אז אם בסירי מרק עסקינן, זה שלשמו התכנסנו היום הוא קלאסיקה אהובה במיוחד.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים
3 כוסות גרגירי תירס
6 כוסות מרק עוף צח
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות
כף סוכר חום
מלח, פלפל גרוס
2 ביצים טרופות
3 בצלים ירוקים קצוצים
1 פלפל אדום חריף פרוס
מעט שמן שומשום

צילום: נלי שפר
איך מכינים
- שמים בסיר את המרק, התירס, הג'ינג'ר, הפלפל האדום המתוק, הסוכר, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כעשרים דקות.
- יוצקים את הביצים הטרופות אל המרק הרותח וביד השניה מקשקשים אותן בתוך המרק.
- יוצקים לקעריות מרק. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ, מעט שמן שומשום ומעט פרוסות פלפל צ'ילי חריף.
ואם במתכוני תירס נהדרים עסקינן, נסו גם את זה:
היי
זוכרת מהמסעדות שלך מרק תירס מעולה עם עוף מפורר. זה אותו אחד רק בלי העוף?
היי תמר, בהחלט. אפשר להוסיף ברגע האחרון קוביות חזה עוף קטנות שיתבשלו במרק שתי דקות.
יש דרך לעשות את המרק פרווה?
הכנתי הרבה פעמים את המרק ותמיד תענוג?
איזה כיף לשמוע
האם אפשר ללא הביצים
היי יהודית, אפשר
האם אפשר ללא ביצים
היי יהודית,
עכשיו אני רואה את שאלתך. לפעם הבאה – אפשר.
את חזה העוף, צריך לטבל, לצפות?
היי אתי, לא
אומנם לא קיבלתי תשובה .בסופו של דבר הכנתי את המתכון כפי שהוא ויצא מעולה
היי יהודית,
כנראה התפספסה לי פה השאלה שלך, אני לא רואה אותה גם עכשיו. את מוזמנת לשאול שוב ואענה אבל בכל מקרה אני שמח לשמוע שיצא טוב
הכנתי עכשיו. מרק מושלם!!!! לגדולים וגם לקטנים. תודה רבה!
איזה כיף לשמוע! שמח שנהנתם
שלום, האם ניתן להכין את המרק על בסיס מים ולא ציר עוף עבור צמחונים?
אולי להוסיף תבלינים כדי לקבל את הטעמים הנדרשים?
אפשר להחליף במים בהחלט, אין צורך בתיבול נוסף
הי המרק נראה מדהים אנסה לגבי הציר מרק אשמח לשמוע איך אתה מכין ?
קילו כנפיים, שני ליטר מים, עשר פרוסות גינגר, חמש פטריות שיטאקי יבשות, מלח פלפל. שמים הכל בסיר, מביאים לרתיחה[ מבשלים על להבה הכי נמוכה שעה. מכבים את האש ומניחים למרק להתקרר לגמרי.
הי. הכנתי את המרק , יצא ממש טעים, בעלי אף אליו. אבל בעיניי התירס היה קצת קשה. השתמשתי בתירס קפוא ובישלתי 20 דקי, למרות שעל השקית רשום 5 דקי. אולי זה היה יותר מדי? באיזה תירס אתה משתמש, גם קפוא?
היי נטליה, אני שמח שבעלך אהב 🙂 אני משתמש גם בתירס קפוא אבל אני לא מצליח להבין איך אחרי עשרים דקות בישול התירס יצא לך קשה.