אנחנו ממשיכים, כמתבקש, בקו החורפי, והפעם: מרק ערמונים ופטריות שאני אוהב במיוחד.
המתכון שלפנינו מוקדש כל כולו לערמונים אהוביי, החורפיים וה-הו כה טעימים. ואל תתנו לתמונה המפונפנת להטעות אתכם – מדובר במרק קל להכנה. זו מנה מושלמת לסוף שבוע קר שכזה.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מרק ערמונים ופטריות (בתמונה)
מצרכים
400 גרם ערמונים קלופים בוואקום
60 גרם חמאה או שמן
6 עלי מרווה
1 בצל לבן קצוץ גס
2 שיני שום קצוצות
1 ראש סלרי קלוף, חתוך לקוביות קטנות
2 שקיות פטריות פורצ'יני מיובשות (כ-20 גרם)
6-7 כוסות מים
מלח, פלפל גרוס
מעט אגוז מוסקט
שליש מיכל שמנת מתוקה (אופציונלי)
חצי כוס עירית קצוצה דק
איך מכינים
- משרים את הפטריות היבשות במים חמים כחצי שעה. מסננים, סוחטים וקוצצים את הפטריות.
- שמים את החמאה בסיר. כשהיא מבעבעת מוסיפים לסיר את המרווה, הבצל, השום, הסלרי והפטריות ומטגנים כשלוש דקות.
- מוסיפים את הערמונים, מערבבים דקה ומוסיפים את המים, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט.
- מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה חצי שעה.
- מרסקים את המרק למחית חלקה, טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים עוד דקה.
- לפני ההגשה מפזרים מעל עירית קצוצה.
פסטה עם ערמונים
מצרכים
חבילת פסטה פפרדלה או פטוצ'יני
60 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
6 עלי מרווה
2 שיני שום קצוצות
150 גרם ערמונים קלופים, פרוסים
6 פטריות פורטבלו קטנות טריות ומוצקות פרוסות עבה
מלח, פלפל גרוס
4 כפות שמנת מתוקה
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת דק
איך מכינים
- מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח רותחים עד שהיא עשויה דיה. מסננים.
- בזמן שהפסטה מתבשלת שמים את החמאה, שמן הזית, השום והמרווה במחבת רחבה מאד ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הערמונים והפטריות, מלח ופלפל ומטגנים תוך עירבוב כשלוש דקות.
- לאחר מכן מוסיפים את השמנת, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים יחד כשלוש דקות.
- מוסיפים את הפסטה למחבת הגדולה, מערבבים יחד דקה ומעבירים לצלחת הגשה.
- מפזרים מעל את הגבינה המגורדת.
חזה עוף עם ערמונים
מצרכים
2 חזות עוף מנוקים משומן וגידים, חתוכים לקוביות של כ-2 ס"מ
3 כפות שמן
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
2 בצלי שאלוט פרוסים
250 גרם ערמונים קלופים
8 פטריות שמפיניון טריות ומוצקות, חתוכות לרובעים
מלח, פלפל גרוס
4 בצלים ירוקים קצוצים
לרוטב
3 כפות רוטב סויה
1 כף סוכר חום
3 כפות מירין
כפית שמן שומשום
איך מכינים
- שמים 2 כפות שמן במחבת רחבה. כשהוא חם מאד מוסיפים את חזה העוף, ממליחים ומפלפלים ומטגנים תוך עירבוב כשלוש דקות, עד שהעוף משנה צבעו ללבן. מוציאים מהמחבת.
- מוסיפים למחבת 2 כפות שמן. כשהוא חם מאד מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הבצל והפטריות ומטגנים תוך עירבוב כשתי דקות. מוסיפים את הערמונים, מערבבים דקה.
- מחזירים את חזה העוף למחבת, מערבבים ומוסיפים את חומרי הרוטב למחבת. מביאים לרתיחה ומבשלים יחד שלוש דקות על להבה גבוהה תוך עירבוב.
- לפני ההגשה מוסיפים מעל בצל ירוק קצוץ.
נסו גם את מנת הערמונים הנהדרת הזו:
האם ניתן להחליף את פטריות הפורצ'יני המיובשות בסוג אחר של פטריות, טריות או מיובשות?
אם כן, מהן הכמויות בערך?
תודה!
היי גל,
אפשר להחליף בשתי פטריות מלך היער קצוצות.
היי, בשלבי הכנת המרק חסר השלב בו מוסיפים את ראש הסלרי.
היי עדי,
מטגנים אותו בהתחלה עם המרווה והבצל.
המרק מושלם!!! אחד הטובים??כבר יומיים שאנחנו מתחממים איתו והוא רק משתבח? תודה לך?
אהה שכחתי לא הנו לי גריסים הוספתי חיטה בהתחלת הבישול ויצא מושלם
כמה גרם פורציני מיובשות למתכון?
היי ענת,
20 גרם.
שלום וברכה, האם להשתמש בנוזלי ההשרייה של הפורצ'יני כנוזלים למרק? (במקום חלק מכוסות המים כלומר) או שזה ייתן טעם חזק מדי?
היי אהרוני,
לדעתך אפשר להוסיף קרם קוקוס במקום שמנת מתוקה.
תודה
היי אילנה,
אני מעולם לא ניסיתי אבל נשמע לי שזה יכול לעבוד. נסי ודווחי איך יצא