מנטו (כיסוני בשר בוכריים)

המתכון הזה מוקדש לכיסונים הראשונים שאכלתי מימי, אלה הבוכריים שאימי הייתה מכינה בארועים מיוחדים ובהזדמנויות חגיגיות. "מנטו" הוא שמם הרשמי באוזבקיסטן אבל היהודים קראו להם גם "קסקוני" על שם סיר האידוי הרב קומתי, "קסקון" שמו, בו הם מתאדים.

מצרכים

לבצק:

2 ביצים

4\3 כוס מים

4 וחצי כוסות קמח לבן מנופה

2 כפיות מלח

 

למילוי:

750 גרם כבש

100 גרם שומן כבש

3 בצלים גדולים קצוצים דק

כף מלח

הרבה פלפל שחור גרוס

כף גרגירי כמון שלמים

 

איך מכינים

לבצק:

  1. שמים את כל החומרים בקערת המיקסר ולשים עם וו הלישה כמה דקות עד שהבצק אחיד וגמיש. הבצק צריך לנטות לכיוון הקשה ולא להיות רך. אם הוא קשה מדי, הוסיפו כף או שתיים של מים.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לנוח כשעה.

למילוי:

  1. מערבבים את הבצל הקצוץ עם כף מלח, מניחים במסננת לחצי שעה וסוחטים מעט את הבצל. הוא הופך להיות מאוד עדין באופן הזה.
  2. בעזרת סכין חדה וטובה חותכים את הבשר והשומן לקוביות קטנות, שמים בקערה ואליה מוסיפים את הבצל הסחוט, מלח, הרבה פלפל גרוס וגרגירי כמון.

רידוד:

  1. את הבצק צריך לרדד די דק. אפשר במכונת פסטה ואז לרדד את זה לעובי מספר 7 (מתוך 9). אם מרדדים ביד, עושים זאת על משטח מקומח ומרדדים בסבלנות לעלה די דק כשמידי פעם מקמחים בעדינות גם את משטח העבודה וגם את פני הבצק.
  2. את הבצק, שימו לב, חותכים לריבועים די גדולים. כלומר משהו כמו 13 סנטימטר. לא פחות.

קיפול:

  1. שמים במרכז כל ריבוע 2 כפות גדושות של מילוי.

אוספים שני קצוות מנוגדים של הריבוע

צלם: שי נייבורג

וככה זה נראה:

צלם: שי נייבורג

מצמידים ומדביקים חזק בצביטה את שני הקצוות אלה לאלה. מתקבלת מעין חבילה סגורה מרובעת בעלת ארבע פינות

צלם: שי נייבורג

וככה זה נראה:

צלם: שי נייבורג

מקרבים שתי פינות אחת לשניה, מהדקים ומדביקים בצביטה וככה עושים גם עם שתי הפינות הנגדיות

צלם: שי נייבורג

הכיסון מוכן והוא יפה למראה

צלם: שי נייבורג

איך מבשלים?

  1. על אדים. רק על אדים. הכי שימושי וזול הוא כלי האידוי הסיני מבמבוק.
  2. מבשלים על אדי מים רותחים כעשרים וחמש דקות.
  3. הבוכרים נוהגים למרוח אותם בשכבה דקה של שמן ממש לפני ההגשה, אני ממליץ לכם לעשות זאת עם שמן זית.

 

הצטרפו לשיחה

  1. לא צריך לטגן את הבשר לפני האידוי?
    האם הבשר כפי שכתבת מתבשל דיו ולא נשאר נא ?

    1. אהרוני Author says:

      לא מטגנים קודם, הוא מתבשל נפלא מהאידוי.

  2. תודה על המתכון, יש המלצה לרוטב מומלץ שהכיסונים ״ישחו״ בהם בצלחת? במידה וכן אשמח לדעת 🙂

    1. אהרוני Author says:

      בדרך כלל לא מקובל להגיש אותם עם רוטב אבל אתה יכול בהחלט להגיש אותן עם כל רוטב שאתה אוהב ונראה לך מתאים, למשל עגבניות חריף.

  3. זה נראה כאילו שיש 2 שכבות בצק ???

    1. אהרוני Author says:

      יש שכבה אחת, זה נראה לך ככה בגלל הקיפולים.

  4. באיזה נתח של כבש מומלץ להשתמש?
    במידה ורוצים להחליף לבקר, איזה נתח מומלץ?

    1. אהרוני Author says:

      היי גל,
      כבש – כל נתח
      בשר – שייטל
      ובשני המקרים חשוב לערבב עם שומן כבש

  5. הי,
    אשמח אם תוכל לכתוב לי כמה ביצים, מים ומלח אם רוצים לעשות לפי קילו קמח?
    תודה.

    1. אהרוני Author says:

      היי רחלי, 3 ביצים, 2.3 כפיות מלח וכוס ועוד טיפה של מים.

  6. היי, נראה מדהים!
    כמה יחידות יצאו מהמתכון בערך?
    מעוניין לעשות ל10 אנשים

    תודה 🙂

    1. אהרוני Author says:

      היי דור, יצאו בין 25 ל-30 יחידות, תלוי בגודל הקיפול שלך

  7. תהילה says:

    היי, האם מותר להקפיא לפני שלב האידוי?

    1. אהרוני Author says:

      היי, כן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close