"אתה מכין מוס שוקולד"? היא שאלה בתימהון.
"כן, מה רע"? עניתי לה.
"ומה עם האגסים המבושלים ביין שבמקרר? חשבתי שזה יהיה הקינוח" היא אמרה בחוסר שביעות רצון קל. היא לא אוהבת שאני מכין יותר מידי אוכל. אני תמיד מכין יותר מידי אוכל ואף אחד מבני המשפחה מעולם לא התלונן על כך, בעיקר כי כולם יוצאים מפה אחרי ארוחות יום ששי עמוסי קופסאות שהיא מלקטת בעמל רב כל שבוע וכולם מרוצים.
"אז תביאי את האגסים, נחבר עם מוס השוקולד ותהיה מנת קינוח נהדרת" סיכמתי את המצב וכך היה. את חצאי האגסים הנחתי בכלי עגול, מסודרים בעיגול, חופפים מעט אלה לאלה ואל הכלי העגול יצקתי לאט ובזהירות את מוס השוקולד עד שמילא את הכלי כשהאגסים המבושלים עדנות ביין לבן, סוכר ותבלינים, מבצבצים מבעד למוס הכהה והאוורירי.
טוב, זה יצא נהדר… וכי למה לא בעצם? מוס שוקולד אוורירי ונהדר לכשעצמו, עם אגסים מבושלים ביין, נהדרים אף הם, מתחברים יחד למנה שהתוצאה הסופית גדולה מסך חלקיה.
אני אוהב חיבורים כאלה, של מנות טובות בפני עצמן שמשדכים יחד למנה חדשה והם מגבים זה את זה ליצירת חדשה.
כזה הוא המתכון היום, של מוס נהדר שמוצא את דרכו אל פרי עסיסי, והזיווג משמיים.
מוס שוקולד עם אגסים מבושלים ביין לבן ותבלינים
אגסים מבושלים ביין לבן ותבלינים
מצרכים
6 אגסים גדולים, קלופים וחצויים
בקבוק יין לבן חצי יבש
2 כוסות מים
סרט קליפה מתפוז אחד
שליש כוס סוכר
רבע כוס דבש
כפית תמצית וניל
2 עלי דפנה
חמישה תרמילי הל מעוכים
10 פרוסות ג'ינג'ר
איך מכינים
- שמים את כל החומרים, למעט חצאי האגסים, בסיר ומביאים לרתיחה.
- מנקים את ליבת האגסים באזור החרצנים עם כפית פריזאית קטנה, מכניסים את האגסים לסיר ומבשלים כחצי שעה עד שהם רכים אך לא מידי. מקררים לגמרי בתוך הנוזל.
מוס שוקולד
מצרכים
500 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כוס חלב
2 כפיות תמצית וניל
8 ביצים מופרדות
4\3 כוס סוכר
איך מכינים
- שמים את השוקולד, החלב, הוניל והחמאה בקערה חסינת חום. את הקערה שמים על סיר ובו מים רותחים. ממיסים את תערובת השוקולד-חלב-חמאה על האדים ומערבבים מידי פעם, עד שהתערובת אחידה וחלקה לגמרי. מכבים את האש ומורידים את הקערה מעל גבי הסיר.
- טורפים את החלמונים אחד אחד אל התערובת, עד שהם נבלעים בה לגמרי.
- מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
- מערבלים בעדינות שליש מהקצף אל תערובת השוקולד, מערבלים שליש נוסף ולבסוף את הקצף הנותר לתערובת אחידה ואוורירית.
תוספת אפשרית
אפשר להוסיף לתערובת השוקולד החמה שליש כוס קוניאק או שליש כוס ליקר תפוזים משובח, או וויסקי.
החיבור
- יוצקים לכלי עגול מחצית מכמות המוס הטרי. מניחים אגסים על המוס כשהם עומדים באלכסון, ודוחפים בעדינות אל תוך המוס. ככה מסדרים את כל האגסים בעיגול שלם.
- יוצקים את שאר המוס למרכז הכלי ומפזרים אותו בכלי בשכבה אחידה.
- מכסים בניילון נצמד ומקררים מספר שעות.
- לפני ההגשה אפשר לפזר מעט אוכמניות טריות מעל (שלא יחסר…).
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
ואם בא לכם קינוח אגסים נוסף, נסו את הסיגרים האלה: