מאפה פילו, תפוחים ודבש

רגע לפני שהחג כבר איתנו התחשק לי להכין גרסה קצת אחרת לפאי תפוחים, אז הלכתי על גרסאת פילו חגיגית ומגונדרת. הבצק יוצא פריך ומתקתק אך במידה, והמילוי רך, ריחני עסיסי ומתוק, כמו שצריך.

סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו לראות איך הכנתי את המאפה שלי.

מצרכים

כ-8 יריעות של בצק פילו (זה של ״שמרית״ נהדר, הוא חלק ונוח לעבודה)

חמאה מומסת למריחה

רבע כוס סוכר

2 כפיות קינמון

 

לתפוחים

8 תפוחים ירוקים, קלופים, חתוכים לקוביות

70 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר

2 כפות דבש

כפית וניל

כף קורנפלור

2 כפיות קינמון

חצי כוס צימוקים מושרים במיץ לימון

 

איך מכינים

  1. שמים רק שישה מהתפוחים בתבנית יחד עם החמאה המומסת, הסוכר, הדבש, הקינמון והוניל. מערבבים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-40 דקות. מקררים לגמרי ומערבבים פנימה את התפוחים הטריים, הקורנפלור והצימוקים.
  2. מורחים מחבת בחמאה מומסת.
  3. מורחים דף פילו בחמאה מומסת, מפזרים עליו סוכר עם קינמון ומניחים על התבנית. כך עושים ארבע פעמים.
  4. שופכים את מילוי התפוחים על יריעות הבצק והסוכר שבתבנית. אוספים את שולי הבצק על המילוי ומכסים בעוד יריעת בצק מרוחה בחמאה.
  5. מורחים עוד שלושה דפי בצק בחמאה, מקווצ׳צ׳ים ומקמטים אותם ומניחים אותם כך, מקומטים, כשכבה עליונה.
  6. אופים בחום של 180 מעלות כ-40 דקות עד שהבצק שחום.
  7. מפזרים מעל מעט אבקת סוכר.

ואם במאפי תפוחים נהדרים עסקינן, נסו גם את זה:

עוגת תפוחים איטלקית קלה ונהדרת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close