מאפה בצק פריך עם קרם לימון

מתכון להשוויץ

תחתית פריכה ומתפוררת, קרם לימוני ונימוח, ומעל הכל "תלתל" מסוכר להשלמת האפקט.

מדובר בעוגיית חמאה נהדרת, רכה ומתפוררת, אפויה למחצה, שעליה יוצקים שכבה עבה של קרם בניחוח לימוני משכר של ממש. וכאילו לא די, הישר ממחלקת ההגזמות, אפשר (ואפילו ממש כדאי) להוסיף רצועות דקיקות של קליפות לימון מסוכרות.

ואם אתם בעונת הליים, לכו על זה.

 

מצרכים

לבצק:

200 גרם חמאה רכה

רבע כוס סוכר

כף חלב

כפית תמצית וניל

כף קליפת לימון או תפוז מגורדת

2 כוסות קמח

כפית אבקת אפיה.

 

לקרם:

4 ביצים

4 כפות שמנת מתוקה

1/2 כוס מיץ לימון או ליים

כוס סוכר

1/4 כוס קמח

1 כף קליפת לימון או ליים מגורדת

 

איך מכינים

להכנת העוגיה:

  1. שמים את החמאה, סוכר, חלב, וניל וקליפת לימון בקערת המיקסר. בעזרת וו הגיטרה מקציפים את התערובת כחמש דקות עד שהוא אורירית וקרמית. מידי פעם צריך לעצור את פעולת המכשיר, לאסוף עם לקקן את התערובת מדפנות הקערה ולהמשיך בתהליך.
  2. בזמן הזה מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה. וכן, חשוב לנפות את הקמח, למקסימום אווריריות של העוגיה.
  3. מערבבים את הקמח עם קרם החמאה, אבל ידנית. כמה שפחות מתעסקים עם הבצק, לא לשים אותו אלא רק מערבבים ואוספים אותו יחד לתערובת אחידה וזהו. אם התערובת טיפה יבשה, הוסיפו עוד כף או שתיים חלב.
  4. את הבצק מניחים בתבנית מרובעת 20×20 ומשטחים בעזרת הידיים על פני כל התבנית בגובה אחיד. זה יוצא משהו כמו שני ס"מ גובה פלוס-מינוס.
  5. דוקרים בעדינות את פני הבצק כולו במזלג עד התחתית.
  6. שמים את התבנית על רשת במרכז התנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות ל-25 דקות. בשלב הזה הבצק עדיין חיוור וכך הוא צריך להיות.

בזמן שהבצק בתנור מכינים את קרם הלימון:

  1. טורפים את הביצים עם הלימון ומוסיפים סוכר, קמח, שמנת וקליפת לימון. טורפים היטב עד שהסוכר נמס והקמח נטמע בתערובת.
  2. יוצקים את התערובת על הבצק החצי אפוי וממשיכים לאפות עוד כ-25 דקות עד שהקרם יציב. מקררים לגמרי.
  3. חותכים לריבועים של כ-3 ס"מ ומפזרים מעל אבקת סוכר.

 

ואם רוצים עוד "תלתל" לימוני נהדר:

קליפות לימונים מסוכרות

  1. קולפים עם קולפן ירקות 2 לימונים לרצועות אורך. חותכים את הקליפות לרצועות דקיקות ככל האפשר. מרתיחים 4\3 כוס סוכר עם כוס מים ומבשלים כחמש דקות עד לקבלת סירופ בהיר. מוסיפים את רצועות הקליפה ומבשלים כחצי שעה עד שהקליפות שקופות ומסוכרות לגמרי. מקררים ומסננים מהסירופ.
  2. מניחים על מרכז כל ריבוע כמה תלתלי קליפות לימון מסוכרות ומשוויצים.

הצטרפו לשיחה

  1. נראה נהדר ! השמנת הושמטה מהקרם. פשוט להוסיף ?

    1. אהרוני Author says:

      שלום מיכל!
      את השמנת צריך להוסיף בשלב הראשון של הכנת הקרם (יחד עם הביצים), כפי שעודכן עכשיו במתכון.

  2. נראה מושלם! האם ניתן להקפיא?

    1. אהרוני Author says:

      היי גל,
      אפשר להקפיא, אין בעיה.

  3. הרגע יצא מהתנור, מחכה למחר ליום ההולדת של בעלי לטעום אותה. הריח והנראות שלה אמל'א …

    1. יצא מעולה! אחת הטעימות, מתוקה ומפנקת עם ניחוח לימוני 🍋🍋🍋

      1. אהרוני Author says:

        היי דנה,
        איזה כיף לשמוע! את מוזמנת להעלות לאינסטגרם תמונה ולתייג אותי, אשמח לראות איך יצא.
        שבת שלום

  4. שלום אהרוני,
    אשמח לכמה הבהרות: האם הקרם יוצא נוזלי לפני אפייה? למיטב הבנתי לא מקציפים את השמנת, אלה פשוט טורפים את הכל ביחד. קיבלתי תערובת מאוד נוזלית ותהיתי איך זה נשאר על העוגה ולא זולג לצדדים (כפי שקרה לי…)?
    ייתכן ולא הייתי צריכה לשים נייר אפייה ולשמן את התבנית במקום, כך הבצק היה נצמד לשוליים ולא היה נוזל.
    שנית, האם כמות הסוכר הכרחית? לא רק מטעמי בריאות, אלא פשוט שאיני חובבת מתוק 🙂 .
    דבר נוסף אחרון, טרפתי היטב ועדיין היו לי גושי קמח קטנטנים מאוד. אמנם גם מעט מאוד, אך הרגשתי שלא חשוב כמה אני טורפת אני לא מצליחה להטמיע את הקמח היטב בתערובת. האם יש איזשהו טיפ? תודה!
    תודה רבה!

    1. אהרוני Author says:

      היי שירי,
      הקרם צריך להיות סמיך אך נוזלי. לא ברור לי למה נהייה לך רווח בין הבצק לתבנית. כשיוצקים את הקרם על העוגה נהיית שכבה דקה של קרם שמתייצבת באפייה.
      שנית, כמות הסוכר היא הכרחית.
      בנוגע לקמח: התחילי בקמח והסוכר ותוסיפי את הנוזלים בהדרגה תוך כדי טריפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close