לביבות בטטה מלבבות במיוחד

אוקיי. אז חנוכה בפתחינו ואנחנו אמורים, לפיכך, לבלוס עכשיו כדורי בצק מטוגנים (כלומר ספוגים) בשמן עמוק. אני מצטער לאכזב אתכם חברים, אבל סופגניות לא תהיינה כאן. לא הפעם. נס פח השמן הוא לא תירוץ מספיק טוב מבחינתי. מה שכן, לביבות אני מחבב, ומאוד. הן נהדרות בעיניי כל השנה, ובחנוכה במיוחד.

אני מתכוון ללביבות ירק, כל ירק קשה שאתם אוהבים. הרעיון הבסיסי הוא פשוט: מגרדים בפומפייה (אני מעדיף את הגסה אבל אפשר גם בדקה) ירק, מערבבים אותו עם קמח או קורנפלור, ביצים ותבלינים, צרים מהתערובת לביבות נחמדות ומטגנים אותן בשמן זית.

אפשר בהחלט להכין אותן ומראש ולתת להן חימום לפני ההגשה, לעשר דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. צריך להגיש אותן כשהן חמימות. לא חמות, ובוודאי לא קרות.

כף של שמנת חצוצה או יוגורט מעל, מעט בצל ירוק קצוץ ונתז של שמן זית מעל ללביבה יתקבלו בברכה.

הנה רק כמה דוגמאות משכנעות לעניין:

 

לביבות בטטה (בצילום)

מצרכים

3 בטטות גדולות, קלופות, מגורדות בפומפייה גסה

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

3 כפות קורנפלור

2 ביצים

מלח, פלפל גרוס

מעט שבבי צ'ילי

3 כפות סוכר חום

5 עלי מרווה קצוצים

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. מחממים מחבת עם ציפוי בלתי דביק שמן זית.
  3. לוקחים כף הגשה גדולה ובעזרתה מניחים במחבת גוש גדול למדי של התערובת, משטחים מעט לעיגול שטוח ומטגנים כמה דקות עד שהחלק התחתון מזהיב יפה. הופכים בזהירות ומטגנים עוד כמה דקות גם על הצד השני, שיהיה זהוב וחתיך גם הוא.

 

לביבות קישואים וגבינה

מה שהכי חשוב הוא לסחוט עד כמה שיותר את הקישואים המגורדים, שיגירו כמה שיותר מים טרם הפיכתם ללביבות זהובות.

 

מצרכים

1 ק"ג קישואים מגורדים גס. סוחטים אותם היטב

שמים את הקישואים המגורדים והסחוטים בקערה גדולה ומוסיפים אליהם:

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

4 שיני שום כתושות

1 בצל גדול קצוץ דק

5 בצלים ירוקים קצוצים דק

3 ביצים שלמות

200 גרם גבינת פטה\בולגרית\צפתית\קשקבל מפוררת

1 כוס פירורי לחם

מלח, פלפל שחור גרוס

 

מכינים בצד עוד פירורי לחם לציפוי

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ונוחה לעבודה.
  2. צרים בידיים רטובות לביבות שמנמנות. טובלים בעוד פירורי לחם ומטגנים בשמן זית עד להשחמה.

 

לביבות תרד וגבינה

עכשיו היא עונתו של התרד הטורקי והוא נמצא בשפע בשווקים. מדובר בעלים גדולים ומבריקים, עדינים וטעימים בהרבה מאלה הרגילים.

 

מצרכים

1 ק"ג תרד טורקי טרי

1 בצל גדול קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות דק

150 גרם גבינת קשקבל

250 גרם גבינה לבנה 5 אחוז

חצי כוס צנוברים או שקדים פרוסים

רבע כפית אגוז מוסקט

מלח, פלפל גרוס

3 ביצים

פירורי לחם לציפוי

 

איך מכינים

  1. לא מבשלים ולא חולטים את התרד. פשוט קוצצים אותו בסכין גדולה, קיצוץ די דק. שמים את התרד הקצוץ בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. צרים מהתערובת לביבות עגולות. מצפים אותן בפירורי הלחם ומטגנים במחבת חמה עם שמן זית חם כמה דקות מכל צד עד שהלביבות זהובות ויפות.

 

לביבות לחם מתוקות וטעימות

מצרכים

חצי חלה מתוקה

2 כוסות חלב

4 ביצים

כפית תמצית וניל אמיתית

חצי כוס צימוקים

2 כפיות קינמון

חצי כוס סוכר חום

 

חמאה או שמן לטיגון

 

איך מכינים

  1. בוצעים את הלחם בידיים לפיסות, שמים בקערה ויוצקים עליו את החלב. מערבבים ומניחים לחלב להספג כעשר דקות.
  2. סוחטים מעט את הלחם, שישאר די ספוג ולח. לשים ומועכים אותו מעט ,מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים לתערובת די חלקה.
  3. מחממים מחבת עם ציפוי לא נדבק, מוסיפים 40 גרם חמאה או שמן רגיל למעדיפים ומטגנים את לביבות הלחם כמה דקות על כל צד עד שהן זהובות ופריכות.
  4. אפשר לבזוק עליהן אחרי הטיגון עוד מעט סוכר מעורבב עם קינמון. זה טעים נורא.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ויש גם את הלביבות האלה, והן מלבבות לא פחות:

לביבות תפוחי אדמה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close