כנפיים בכמה גרסאות

על כנפיים אני מת בכל גרסה. בין אם הן מטוגנות קלות או צלויות בתנור, ומזוגגות ברוטב כלשהו, סמיך ועשיר, הן מבטיחות הנאה צרופה למי שיאכל אותן. כאן אני מציע כמה גרסאות שאני אוהב במיוחד.

 

כנפיים בנוסח אסייתי (בצילום)

 

מצרכים

12 כנפיים חצויות ומנוקות

3 כפות שמן

4 שיני שום קצוצות

כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

כפית שבבי צ'ילי חריף

3 כפות רוטב סויה בהירה

1 כף סויה כהה

כף מיסו בהיר

רבע כוס יין אורז "סאושינג"

כוס מים

כפית שמן שומשום

3 כפות סוכר חום

מלח, פלפל גרוס

2 בצלים ירוקים קצוצים להגשה

 

איך מכינים

  1. שמים בווק את השמן וכשהוא חם מטגנים בו תוך עירבוב את השום, הג'ינג'ר ושבבי הצ'ילי.
  2. מוסיפים את הכנפיים, ממליחים ומפלפלים. מטגנים תוך עירבוב כשתיים-שלוש דקות.
  3. מוסיפים את כל שאר החומרים, למעט הבצל הירוק, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה על להבה בינונית. מידי פעם מערבבים עד שהכנפיים רכות דיין.
  4. מגבירים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהרוטב סמיך ומזגג את הכנפיים בזיגוג שחום ומבריק.

 

 

כנפיים צלויות בחרדל, לימון ושמן זית

 

מצרכים

12 כנפיים חצויות ומנוקות

רבע כוס מיץ לימון

רבע כוס שמן זית

2 כפות חרדל דיז'ון חלק

קליפה מגורדת מלימון אחד

4 שיני שום כתושות

מעט שבבי צ'ילי חריף

2 כפות תימין קצוצות

3 כפות רוזמרין קצוץ

8 עלי מרווה קצוצים

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מערבבים את הכנפיים עם כל שאר החומרים עירבוב יסודי, שתהיינה מצופות לגמרי בתערובת. מניחים לכנפיים לשרות בתערובת מספר שעות.
  2. מניחים את הכנפיים בתבנית וצולים בתנור בחום של 180 מעלות כ-40 דקות עד שהכנפיים שחומות יפה.
  3. במהלך הצלייה הופכים את הכנפיים בעזרת מלקחיים.

 

כנפיים צלויות ברוטב תפוזים

 

מצרכים

12 כנפיים חצויות ומנוקות

3 כפות שמן זית

4\3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

בצל סגול קטן קצוץ דק

2 כפות עלי תימין

כף ג'ינג'ר קצוץ

2 כפות סוכר חום

כך גרגירי שומר

קליפה מגורדת מתפוז אחד

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות סויה

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מערבבים את הכנפיים עם כל שאר החומרים עירבוב יסודי, שתהיינה מצופות לגמרי בתערובת. מניחים לכנפיים לשרות בתערובת מספר שעות.
  2. מניחים את הכנפיים בתבנית וצולים בתנור בחום של 180 מעלות כ-40 דקות עד שהכנפיים שחומות יפה.
  3. במהלך הצלייה הופכים את הכנפיים בעזרת מלקחיים.

 

כנפיים צלויות עם טפנד זיתים

 

מצרכים

12 כנפיים חצויות

שליש כוס זיתי קלמטה מגולענים

3 שיני שום קלופות

חצי פלפל ירוק חריף

חצי צרור כוסברה טרייה

2 כפות תימין

שליש כוס שמן זית

רבע כוס מיץ לימון

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים למשרה במעבד מזון ומרסקים לתערובת פירורית.
  2. מערבבים את הכנפיים בתערובת ומניחים להן לעמוד מספר שעות.
  3. מניחים את הכנפיים בתבנית וצולים בתנור בחום של 180 מעלות כ-40 דקות עד שהכנפיים שחומות יפה.
  4. במהלך הצלייה הופכים את הכנפיים בעזרת מלקחיים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close