כופתאות במילוי דובדבנים

בגזרת הקינוחים הטעם שלי השתנה בשנים האחרונות. אם פעם יכולתי להתענג על עוגת שוקולד עשירה כאחרון הגרגרנים, היום אני מעדיף בהרבה קינוחים שהמתיקות בהם עדינה. וכשיש פרי נחמד כמו דובדבן ושמנת חמוצה כמו במתכון הזה, אין מאושר ממני.

 

מצרכים

6 תפוחי אדמה בינוניים אפויים בנייר כסף, קלופים

2 כוסות קמח

2 ביצים

חצי כפית מלח

כף אבקת סוכר

80 גרם חמאה

חצי כוס פירורי לחם

4 כפות סוכר

 

למילוי:

כ-30 דובדבנים מגולענים

 

עוד צריך:

200 גרם דובדבנים

חצי כוס סוכר

חצי כוס מים

שמנת חמוצה

 

איך מכינים

  1. מועכים את תפוחי האגמה לפירה חלק (לא במעבד מזון בשום אופן) ושמים בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הקמח, הביצים, מלח ואבקת סוכר ומערבבים לבצק חלק.
  3. צרים מהתערובת כ-15 כדורים בגדול של כדורי פינג פונג.
  4. צרים בכל תערובת גומה גדולה. מכניסים פנימה שני דובדבנים, סוגרים ומגלגלים לכדור יפה.
  5. מבשלים את הכדורים בסיר גדול עם הרבה מים רותחים כעשר דקות. מסננים.
  6. שמים את הסוכר ומים במחבת קטנה, מביאים לרתיחה ומבשלים חמש דקות עד שמתקבל סירופ סמיך. מבשלים את הדובדבנים בסירופ כחמש דקות.
  7. שמים את החמאה במחבת רחבה וכשהיא מבעבעת, מטגנים את הכופתאות, מגלגלים שתהיינה זהובות יפה פה ושם.
  8. מוסיפים למחבת את פירורי הלחם, מטגנים עוד כשלוש דקות תוך גלגול הכופתאות בפירורי הלחם. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לגלגל עוד דקותיים.

 

הצטרפו לשיחה

  1. איזו נוסטלגיה…
    סבתא שלי (ההונגריה כמובן ) הייתה מכינה אותם,
    היא קראה להם שלישקלך (זה ביידיש)
    לפעמים הייתה ממלאת אותם בריבת שזיפים או משמשים בייתית…
    תודה על המתכון! אני אנסה לשחזר את הטעם

    1. זה לא שלייקלך ,זה גומבוץ הונגרי .
      במקור היו עושים חור בכופתאה ומכניסים שזיף וזה נקרא סילבאש גומבוץ .
      ויש גרסה עם גבינה-טורוש גומבוץ .
      אימי וסבתי ההונגריות היו מכינות כקינוח חגיגי הונגרי אסלי.

      1. נכון גומבוץ זה המילה ההונגרית ל"כופתאה" (גם קניידלך של המרק נקראים גומבוץ)
        ביידיש זה שלישקלך

  2. בטח
    זה מתכון לשלישקלך כמו ניוקי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close