קציצות דג מכל מיני סוגים הן דבר שאני מכין המון. הפעם מדובר בכדורי סלמון אסייתיים נהדרים, שמעבר לטעמם העז יש להם גם מרקם נהדר. הטריק הוא לקצוץ חלק מן הדג ביד או לחתוך אותו לקוביות, ואת היתר לרסק במעבד מזון.
מצרכים
לכדורי הדג
750 גרם פילה סלמון ללא העור
2 בצלי שאלוט קצוצים
כף ג'ינג'ר קצוץ
כף משחת קארי אדום
צ'ילי אדום קצוץ דק
כוס כוסברה קצוצה
3 כפות מיץ ליים
2 כפות רוטב דגים
כף סוכר חום
כוס קורנפלור בערך
לרוטב
3 כפות רוטב דגים
שליש כוס מיץ ליים
2 כפות סוכר חום
2 שיני שום מגורדות דק
כפית ג'ינג'ר מגורד דק
צ'ילי אדום קצוץ דק
עוד צריך
צרור עלי בזיליקום
צ'ילי אדום פרוס
איך מכינים
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערית עד שהסוכר נמס.
- חותכים מחצית מהסלמון לקוביות קטנות ביד ואת השאר מרסקים במעבד מזון.
- מערבבים את כל החומרים של כדורי הדג למעט הקורנפלור לתערובת אחידה. לאחר הערבוב מוסיפים 2-3 כפות קורנפלור.
- צרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ. מגלגלים אותם בשאר הקורנפלור שיהיו מצופים בשכבה דקה.
- מטגנים בשמן עמוק כשלוש דקות, מוציאים ומסננים.
- מניחים על צלחת, מפזרים עלי בזיליקום וצ'ילי פרוס וזולפים מעל את הרוטב.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
ואם חשקה נפשכם בקציצות סלמון קצת אחרון, היכנסו לכאן: