כדורי בשר עם ירקות אביביים

כדורי בשר, ירקות ירוקים, רוטב לימוני – אלה דברים שאותי משמחים, ועכשיו – גם אתכם. כדאי להכין אותם בסיר רחב ושטוח, שהכדורים יתפזרו בו באופן אחיד ולא יערמו אלה על אלה. הגישו אותם לצד תלולית נאה של אורז שיספוג היטב את הרוטב, וההנאה מובטחת.

סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו לראות איך הכנתי את הקציצות שלי.

מצרכים

לכדורים

קילו בשר טחון

2 פרוסות לחם רטובות, סחוטות

בצל קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

חצי צרור כוסברה

2 ביצים

מלח, פלפל גרוס

 

לתבשיל

רבע כוס שמן זית

בצל גדול קצוץ גס

5 שיני שום מעוכות

כף גרגירי כמון שלמים

חצי פלפל ירוק חריף

צרור מנגולד מופרד לעלים וגבעולים

5 גבעולי סלרי פרוסים

2 קישואים טריים

חופן שעועית ירוקה

כוס אפונה טרייה

מלח, פלפל גרוס

3 עלי דפנה

כוס כוסברה קצוצה גס

סרט מקליפה של לימון אחד

רבע כוס מיץ לימון

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל החומרים לכדורי הבשר. צרים כדורים בגודל פינג פונג. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכעשרים דקות.
  2. פורסים את גבעולי המנגולד. חותכים את העלים לפיסות גדולות. חותכים את הקישואים לפרוסות עבות.
  3. שמים את השמן בסיר רחב ושטוח. כשהוא חם מטגנים בו את הכמון, הבצל, השום וגבעולי המנגולד הפרוסים ומטגנים כשתי דקות.
  4. מוסיפים מים בגובה של כ-3-4 ס"מ, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העלים ומערבבים.
  5. מוסיפים את הכדורים, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
  6. מוסיפים את על שאר הירקות ומבשלים יחד עוד כעשרים דקות.
  7. מוסיפים את מיץ הלימון והכוסברה ומגישים עם אורז.

ואם במתכונים אביביים עסקינן, נסו גם את זה:

ירקות ירוקים לאביב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close