אנחנו בעיצומה של עונת הירקות הירוקים, והו, כמה שאני אוהב אותם. המגוון שלהם עצום והמלאכה רבה. אני הלכתי על נוסח אסייתי, כדרכי, אבל לגמרי אפשר גם להקפיץ אותם בשמן זית ובכל תבלין שאוהבים. וגם עם תרכובת הירקות אפשר לשחק ולהוסיף, למשל, כרוב ניצנים או קישואים. זו מנה קלה בכל המובנים, היא אביבית במובהק והירוק שלה ירוק מאוד.
סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו לראות סרטון של ירקות האביב שאני הכנתי.
מצרכים
4 כפות שמן
2 שיני שום פרוסות
2 ראשי בק-צ'וי מפורדים לבגעולים ועלים
צרור אספרגוס
חופן שעועית ירוקה
2 ג'ינג'ר חתוך לרצועות דקיקות
ראש ברוקולי מופרד לפרחים
חפיסת אפונת שלג מנוקה
חמישה בצלים ירוקים חתוכים לפיסות של כ-4 ס"מ
3 כפות סויה בהירה (אפשר, כמובן, גם סויה ללא גלוטן. לפסח או בכלל)
3 כפות מירין
מלח, פלפל גרוס
איך מכינים
- פורסים את גבעולי הבק-צ,וי לפרוסות דקות.
- קולפים את חלקם התחתון של האספרגוס.
- מכניסים את השעועית לסיר עם מים רותחים ומבשלים דקה.
- מוסיפים את פרחי הברוקלי ומחכים דקה.
- מוסיפים את האספרגוס ומבשלים עוד שלוש דקות. מסננים היטב.
- שמים את השמן בווק או מחבת רחבה. כשהוא חם מאוד מוסיפים אליו שום וג'ינג'ר ומטגנים תוך ערבוב כחצי דקה.
- מוסיפים את גבעולי הבק-צ'וי ומערבבים.
- מכניסים לווק את שאר הירקות למעט עלי הבק-צ'וי ומטגנים תוך עירבוב דקה.
- מוסיפים סויה, מירין, מלח ופלפל ומערבבים.
- מוסיפים את העלים, מערבבים עוד דקה ומגישים.
ואם בירקות רעננים עסקינן, נסו גם את המנה הזו: