הטארט טאטין, אהובי משכבר הימים, מוכר לנו בעיקר בגרסתו הקלאסית עם תפוחי עץ. אפשר, ואפילו כדאי, לגוון לפעמים ולהכין אותו קצת אחרת. להלן גרסה שאני מחבב מאוד, עם חבושים ותבלינים.
מצרכים
500 גר' בצק עלים קר
לחבושים:
6 חבושים גדולים, יפים ושטופים
4\3 כוס סוכר חום
60 גר' חמאה רכה
5 תרמילי הל, שבורים קלות
2 מקלות וניל, חצויים לאורכם
2 מקלות קינמון
איך מכינים
- מחממים תנור לחום בינוני- גבוה (190 מעלות). מכינים כלי חסין חום עגול בקוטר 26 ס"מ שיכול הן לעמוד על הכיריים והן להיכנס לתנור, כמו תבנית ברזל. גם מחבת עם ידית מתכת תהיה מצויינת לצורך העניין.
- חוצים את החבושים ומעבירים לסיר מלא במים רותחים ומעט מיץ לימון. מביאים לרתיחה, מחלישים להבה ומבשלים בבעבוע עדין כחצי שעה, עד שהחבושים מתרככים מעט. מסננים, מצננים ומוציאים מהם את ליבתם.
- מורחים את החמאה הרכה בתחתית הכלי\תבנית, בשכבה אחידה. מפזרים על החמאה את התבלינים השלמים ואחר-כך את הסוכר בשכבה אחידה. מסדרים מעל את חצאי החבושים כשהם מוטים וחופפים מעט אלה לאלה. מכסים בנייר כסף ואופים כ 45 דקות.
- מוצאים מתהנור, מכסים בעיגול הבצק ותוחבים את שוליו בין החבושים לדפנות הכלי ואופים עוד כחצי שעה עד שפני הבצק זהובים.
- מוציאים את הכלי מהתנור (בזהירות) ומשאירים לנוח דקה. מניחים על הבצק צלחת הפוכה ובעזרתה של מגבת מטבח (שלא ישרפו הידים) אוחזים היטב הן בתבנית והן בצלחת. הופכים בזהירות ובזריזות את המאפה על הצלחת ומרימים לאט את התבנית.
- מצננים מעט ומגישים עם קרם פרש.