החצילים האלה הם מהמנות שיש להם, לנצח, פינה חמה בלבי. זו מנה איקונית ולא בכדי: מדובר בחצילים במיטבם. כמובן שהחציל הוא ירק מגוון ונהדר בהמון אופני בישול והגשה, אבל יש משהו בעסיסיות שלו במנה הזו, שמושגת תודות לקומבינציית האידוי-טיגון-זיגוג, שהופך אותה למנה שקשה לטעות איתה.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכיםֿ
2 חצילים קטנים ומוצקים
4 כפות שמן
4 שיני שום קצוצותֿ
כף ג׳ינג׳ר קצוץ
צ׳ילי אדום קצוץ
כפית פלפל סצ׳ואני כתוש (ואפשר בלי)ֿ
כף דבש
כף סויה כהה
2 כפות סויה בהירה
כ-3 כפות מים
כפית שמן שומשום
2 בצלים ירוקים קצוצים
כפית שמן צ׳ילי, הנה מתכון:
איך מכינים
- חותכים את החצילים לרוחבם לשניים ואחר כך לרצועות אורך של כ-2 ס״מ רוחב.
- מבשלים את החצילים על אדים במשך 10-12 דקות עד שהם רכים אך עדיין מוצקים. איך יודעים? תוקעים צ׳ופסטיק בכמה ואם הוא חודר בקלות, הם מוכנים.
- שמים את השמן בווק או מחבת רחבה. כשהוא חם מוסיפים את השום, הג׳ינג׳ר, הבצל הירוק, הצ׳ילי והפלפל הסצ׳ואני. מטגנים תוך עירבוב כדקה.
- מוסיפים את החצילים ושמן הצ׳ילי ומערבבים דקה נוספת.
- מוסיפים את הדבש ומערבבים. מוסיפים את שני סוגי הסויה, המים ושמן השומשום ומערבבים יחד עוד דקותיים.
- מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומגישים.