שתי גרסאות שמשלבות שניים מהדברים האהובים עליי: בשר וחבושים. הגרסה הראשונה היא של חבושים חגיגיים ויפהפיים, ממולאים בבשר טחון. השנייה היא של החורשט בה, אחד מעמודי התווך של המטבח הפרסי המשגע.
חבושים ממולאים בבשר טחון (בצילום)
מצרכים
4 חבושים יפים
למילוי:
500 גרם בשר בקר או כבש טרי טחון
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק
2 כפיות גרגירי כמון שלמים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 ביצה
לרוטב:
1 בצל קצוץ דק
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 מקלות קינמון
מעט שבבי צ'ילי חריפים
שליש כוס רכז רימונים
3 כוסות מים או מרק עוף צח
מלח, פלפל שחור טחון טרי
גרגרי רימון להגשה
איך מכינים
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מסירים ומרוקנים החלק המרכזי של החבושים עם החרצנים, ויוצרים במקום גומה גדולה שמשאירה בפרי שוליים של ס"מ אחד בערך.
- מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.
- צרים מהתערובת שמונה קציצות, ממלאים כל חצי חבוש בקציצת הבשר ומהדקים היטב.
- מניחים את החבושים הממולאים בשכבה אחת עם צד הבשר כלפי מעלה בתבנית חסינת חום.
- שמים בסיר את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. יוצקים את הרוטב החם אל התבנית עם החבושים הממולאים, מכסים בנייר כסף, מחוררים אותו בשש-שבע נקודות ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך שעה וחצי. מידי פעם משקים את פני החבושים הממולאים ברוטב.
- לפני ההגשה מפזרים מעל גרגירי רימון טריים.
חורטש בה: תבשיל פרסי של בשר וחבושים
כל נתח בשר המיועד לבישול ארוך יכול להתאים, אבל אני משתמש בבשר של אוסו-בוקו לתבשילים ארוכים. אני חותך אותו לפיסות של כ-3 ס"מ סביב העצם. את העצמות אני שם בתבשיל. הן מעשירות את התבשיל מאד, והמח שנשאר בהן, טעים אף הוא.
מצרכים
1 ק"ג בשר חתוך לקוביות של כ-3 ס"מ
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול ותוך לקוביות
3 כפות רכז עגבניות
שליש כוס מיץ לימון סחוט
3 לימונים פרסים יבשים שבורים
3 כפות סוכר
3 חבושים חתוכים לקביות גדולות
12 שזיפים מיובשים
מעט אגוז מוסקט
2 כפיות גרגירי כמון
2 כפיות גרגירי כוסברה כתושים
מלח, פלפל גרוס
3 כוסות מים רותחים
איך מכינים
- ממליחים ומפלפלים את הבשר.
- שמים את השמן בסיר רחב ושטוח וכשהוא חם מאוד מטגנים בו את הבשר סביב סביב עד שהוא שחום. מוסיפים את קוביות הבצל וממשיכים לטגן עוד שלוש דקות.
- יוצקים לסיר מים רותחים, רכז עגבניות, סוכר, מיץ לימון, לימונים פרסיים ותבלינים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את החבושים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי.
- מוסיפים לסיר את השזיפים המיובשים, מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל עוד חצי שעה-שעה, עד שהבשר רך דיו.