המתכון הבא מוקדש לכל אותם המכורים, כמוני, למשמשים. אתם יודעים שאת הנשירים כולם אני אוהב עד מאוד, אבל למשמשים יש לי פינה רכה במיוחד בלב. הפעם בא לי לגאלט אותם היטב, במיוחד לכבוד סוף השבוע.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים
לבצק הפריך
3 כוסות קמח מנופה
170 גרם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות קטנות (הכניסו אותה למקפיא ל-10-15 דקות)
מעט מלח
1.5 כפות סוכר
4\1 כוס מי קרח
למילוי
15 משמשים חצויים
30 גרם חמאה מומסת
שליש כוס סוכר
2 כפות ריבת משמשים
כפית וניל
2 כפות
קורנפלור
חצי כוס שקדים פרוסים
איך מכינים
- מערבבים את כל חומרי המילוי.
- מרדדים את הבצק לעיגול דק על משטח מקומח. מקררים חצי שעה.
- מסדרים את חצאי המשמשים בעיגולים בתוך הבצק ומשאירים שוליים של כ-3 ס"מ.
- מקפלים את השוליים במהודק על המשמשים.
- מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 190 מעלות כ-40 דקות עד שהבצק שחום יפה.
ואם במתכוני משמשים עסקינן, נסו גם את זה: