ברבוניות צלויות בשתי גרסאות

מנה קלה להכנה, מהירה וטעימה כמובן, שתשמח אתכם במיוחד ביום קיצי שבו תחשוק נפשכם בסעודה קלילה. אני מציע כאן שתי גרסאות שאני אוהב במיוחד.

 

ברבוניות צלויות עם לימון, שמן זית, עגבניות ושום (בצילום)

מצרכים

12 ברבוניות טריות ומנוקות

רבע כוס שמן זית

רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי

3 שיני שום קצוצות

קליפה מגורדת מלימון אחד

כף גרגירי שומר

1 פקעת שומר קצוצה גס

12 עגבניות שרי חצויות

1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק

מלח, פלפל גרוס

חצי כוס כוסברה קצוצה

 

איך מכינים

  1. שמים את הדגים, העגבניות והשומר בתבנית חסינת חום.
  2. מערבבים בקערית את השמן, המיץ וקליפת הלימון, גרגירי השומר, שום מלח ופלפל.
  3. יוצקים לתבנית ומערבבים.
  4. מסדרים את הדגים בתבנית בשכבה אחת.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות לכעשר דקות.
  6. מוצאים, מפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה ומגישים מיד.

 

 

ברבוניות צלויות עם תפוזים ובזיליקום

מצרכים

12 ברבוניות טריות ומנוקות

שליש כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

חצי בצל סגול פרוס דק מאד

4 כפות שמן זית

2 כפיות דבש

כף קליפת תפוז מגורדת

חופן עלי בזיליקום טריים

3 כפות זיתי קלמטה מגולענים, קצוצים

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ

מלח, פלפל גרוס

 

איך  מכינים

  1. שמים את הברבוניות, הבזיליקום והבצל בתבנית חסינת חום.
  2. מערבבים את כל שאר החומרים בקערית, יוצקים לתבנית עם הדגים ומערבבים היטב.
  3. מסדרים את הדגים בתבנית בשכבה אחת.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות לכעשר דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close