יש מנות שאין לי ברירה אלא להחביא ברחבי הבית לפני ארוחת שישי. אחרת, כמיטב הקלישאה, הן פשוט מתחסלות לפני הארוחה, ואין דבר שמעצבן אותי יותר. אני לא אגלה פה את מיטב מקומות המחבוא שכבר יצרתי, אבל סמכו עליי שהם יצירתיים.
כזו היא המנה שלפנינו. בורקס חציל עם גבינה ובצל ירוק – כמה פשוט, ככה נחטף לפני הארוחה, וגם במהלכה אם במקרה הם מספיקים להגיע לשולחן. הם טעימים נורא, קל וכיף להכין אותם, ולא סתם הם הפכו לאחת המנות המבוקשות בבית משפחתי.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים
קילו בצק עלים משובח (אני משתמש בזה של ממאפיית "לחמים")
למילוי
2 חצילים טריים ומוצקים
250 גרם גבינת פטה מפוררת
3 בצלים ירוקים קצוצים
3 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלמעלה
ביצה טרופה
שומשום
איך מכינים
קולים את החצילים בשלמותם על להבת הכיריים או בתנור חם עד שהם רכים דיים. מקררים, קולפים וקוצצים.
מערבבים את חומרי המילוי בעדינות לתערובת אחידה.
מרדדים את הבצק לעלה דק. חותכים לריבועים של כעשרה ס"מ. בשלב הזה אני ממליץ להכניס את ריבועי הבצק למקפיא לכחצי שעה. ריבועי הבצק יתקשו ויהיה הרבה יותר קל למלא ולקפל אותם.
מניחים כף מילוי על ריבועי הבצק.
מורחים סביב ביצה טרופה, מקפלים לשניים, מהדקים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
מורחים בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום ואופים בחום של 190 מעלות כ-40 דקות עד שהמאפים שחומים ויפים.
מחביאים בארון הבגדים\בבוידעם\במיטה של התינוק עד הארוחה.
ואם במאפי חצילים עסקינן, נסו גם את זה: