בעצם, מדובר בתפוחי אדמה ממולאים במעין קציצה עסיסית, ומבושלים ברוטב תמרינדי נהדר. במקרה הזה צולים אותם בתנור למשך שעה וחצי, עד שמתקבלים תפוחי אדמה רכים ונימוחים ורוטב סמיך ועשיר.
מצרכים
10 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
למילוי
2\1 ק"ג בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 כפית גרגירי כמון כתושים
חצי כוס כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב
שליש כוס תמרינדי
4 כפות שמן זית
רבע כוס סוכר
מלח, פלפל שחור גרוס
3 כוסות מים
איך מכינים
- מערבבים את חומרי המילוי בקערה. צרים מהתערובת עשרה כדורים.
- חותכים את שני הקצוות של תפוחי האדמה. חופרים ומרוקנים בעזרת כפית פריזאית חור רחב מקצה תפוח האדמה, עד קצהו השני. משאירים שוליים של קצת פחות מסנטימטר עובי.
- ממלאים כל תפוח אדמה בתערובת הבשר ומניחים בתבנית צליה כשהם עומדים.
- יוצקים את חומרי הרוטב על התבנית, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כשעה וחצי. במהלך הצלייה, מרטיבים את תפוחי האדמה ברוטב מידי פעם.
- צולים עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב סמיך.