שטרודל תפוחים פריך

מדובר במתכון קלאסי של שטרודל תפוחים, בצק פילו פריך ממולא בתערובת רכה וריחנית של תפוחי גראני-סמית' וקינמון. למי שמתחשק לו דווקא לסטות קצת מהקלאסיקה, מוצעת בסוף גם אפשרות למילוי דובדבנים, נהדר לא פחות.

מצרכים

4 דפי בצק פילו

6 כפות פירורי לחם

6 כפות סוכר

כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון

50 גרם חמאה, מומסת

אבקת סוכר

 

למילוי:

6 תפוחי-עץ גראני-סמית'

40 גרם חמאה

3 כפות סוכר

1 כפית קינמון

קליפה מגוררת מלימון אחד

4 כפות שקדים, פרוסים

1/2 כוס צימוקים, מושרים ב-1/3 כוס מיץ לימון

 

תבנית התנור, משומנת

 

איך מכינים

להכנת המילוי:

  1. קולפים את התפוחים ומנקים אותם מליבות. חותכים לרבעים ופורסים לעובי 0.5 ס"מ.
  2. מחממים במחבת את החמאה ומאדים את התפוחים כ2- דקות. מוסיפים את הסוכר, הקינמון וקליפת הלימון, מערבבים, ומבשלים 3 דקות.
  3. מוסיפים את השקדים ואת הצימוקים עם מיץ הלימון שבו שרו, ומביאים לרתיחה. מבשלים יחד על להבה בינונית עוד 2 דקות. מסננים, ומצננים היטב.

להכנת השטרודל:

  1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).
  2. מערבבים יחד את פירורי הלחם, הסוכר, הוניל והקינמון.
  3. מורחים דף פילו בחמאה המומסת ומפזרים עליו שכבה דקה מתערובת פירורי הלחם.
  4. מניחים מעל את שלושת דפי הפילו הנוספים. מברישים כל דף בחמאה ובוזקים עליו מתערובת פירורי הלחם ואת הדף העליון רק מברישים בחמאה, בלי התערובת.
  5. מניחים תלולית גבוהה ממילוי התפוחים לאורך שלישו התחתון והמאורך של הבצק. מקפלים פנימה את שולי הבצק משני קצות המילוי ומגלגלים את הבצק על המילוי לגלילה עבה ומהודקת. מברישים את השטרודל בחמאה מומסת.
  6. אופים כ-20 דקות עד שהשטרודל שחום ופריך. בוזקים מעל אבקת סוכר.

 

 

אפשרות נוספת למילוי:

 

מילוי דובדבנים

מצרכים

40 גרם חמאה

400 גרם דובדבנים מגולענים

3 כפות סוכר

כפית תמצית וניל

2 כפות ברנדי

 

איך מכינים

  1. שמים במחבת רחבה את כל החומרים ומבשלים על להבה גבוהה 3 דקות. מצננים היטב ומסננים.
  2. מכינים את השטרודל כמו במתכון הראשון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close